post

Umjesto Manile upao Skradin

Ostalo je manje od 24 sata do početka Lipik 3×3 Challengera, a u posljednji trenutak došlo je dio zamjene sudionika.
Iako je bila ranije najavljena, u Lipiku neće igrati filipinska ekipa Manila koja je imala problema pri dolasku u Hrvatsku, a zanimljivo je da se praktički isti scenarij s istom ekipom dogodio i lani. I dok je prošle godine zbog tog problema u Lipiku igralo 15 umjesto planiranih 16 ekipa, ove godine će mjesto Manile popuniti drugi hrvatski predstavnik Skradin.


Ivan Rašetina, Željko Jović, Stanko Kujundžić i Mario Rajčić će igrati kvalifikacijsku skupinu A u kojoj su još Krupanj iz Srbije i ekipa Pariza. Igra se svatko sa svakim i samo će najbolje plasirana ekipa izboriti glavni dio Challengera, konkretnije mjesto u skupini B uz kojoj su olimpijski pobjednici latvijska Riga i belgijski Merksem.


Hrvatska ta,ko ima priliku imati dva predstavnika u glavnom dijelu Challengera jer je tamo od ranije ekipa Zagreba koja je u skupini D u kojoj su još najbolja mongolska ekipa Ulaanbaatar te pobjednik druge kvalifikacijske skupine B u kojoj će mjesto u glavnom dijelu Challengera tražiti Washington DC, Dusseldorf i beogradski Partizan.


Podsjećamo da u skupini A igraju Liman, švicarski Friburg i filipinski Cebu, a u skupini C dvije litavske ekipe Šakiai i Marijampole te japanska Saitama.
Iz svake skupine dvije najbolje plasirane ekipe će izboriti subotnje četvrtfinale.

Lipik 3×3 Challenger započinje sutra u 13 sati, a raspored utakmica pratite na:
https://play.fiba3x3.com/events/015ec495-80ae-488f-85ff-4d95df14baa5/schedule