post

Turniri u Kopenhagenu i Zagrebu – zadnje prilike za Lipik

Ovoga vikenda biti će poznate posljednje dvije ekipe koje ćemo gledati 22. i 23. lipnja na Cedevita Lipik 3×3 Challengeru, a to će biti pobjednik Satelit turnira “Faxe Kondi Copenhagen Open” koji se igra u subotu 9. lipnja u glavnom gradu Danske Kopenhagenu, te pobjednik kvalifikacijskog turnira “Hakl na taksiju” koji se igra u petak 8. i u subotu 9. lipnja u Zagrebu.

Zagreb

Turnir u zagrebačkim Gajnicama ove godine je po prvi puta umrežen u FIBA 3×3 evente, a na njemu će sudjelovati 32 ekipe iz 8 država.

“Hakl na Taksiju ove godine dočekuje svoje 4. izdanje, do sad smo bili ‘old school’ turnir, a sada smo se i mi prebacili na FIBA 3×3 pravila i sustav natjecanja. Na turniru sudjeluju 32 ekipe iz Poljske, Slovačke, Mađarske, Srbije, BiH, Bugarske, Slovenije i Hrvatske. U petak se igraju dvoboji u skupinama (ukupno 8 skupina) i najbolje 2 ekipe iz svake skupine idu u knockout fazu koja se igra u subotu od 17 sati. Fond novčanih nagrada je 13.000kn i za pobjednika slot za Cedevita Lipik 3×3 Challenger. Sve se odvija na kultnom igralištu u Gajnicama pored taksi stajališta”, najavljuje Marko Ereš, jedan od glavnih organizatora.

Sudeći prema aktualnom renkingu glavni favoriti su Kranj i Zagreb (General Vasilije Mitu), svoju priliku će tražiti bugarski NordGym koji je u Lipiku igrao 2016., a za koji trenutno od sastava iz Lipika igra Ivan Tilev. Bit će zanimljivo vidjeti kako će turnir odigrati i ekipa Rabljena vozila sačinjena od igrača koji su lani pod imenom Pobješnjeli veprići osvojili ovaj turnir (Mijić, Gunjina, Puljko, Gašparac).

Kopenhagen

Vrlo jak će biti i turnir u Kopenhagenu, a prema dosadašnjim prijavama (srijeda 11 sati) od atraktivnijih ekipa s iskustvom igranja FIBA 3×3 Challengera i Mastersa sudjelovati će ekipa Bordeaux Ballistik, druga francuska ekipa po vrijednosti na touru, koja lani ima osvojeno 4. mjesto na Challengeru u Haagu, a 2016. su igrali Mastes u Debrecenu.
Uz njih najzvučnija je ruska ekipa Gagarin, senzacionalni pobjednik nedavno odigranog Tinkoff 3×3 Moscow Challengera. Slot za Lipik će tražiti i češki Marienbad koja ove sezone iza sebe već ima 2 Challengera – Sydney (11. mjesto) i Chengdu (13.).

Danci kao domaćini svoje nade polažu u ekipu Kopenhagena (Slamdunk network) koju predvodi najbolje rangirani danski igrač Martin Hermansen, a koji su lani ostvarili 6. mjesto na Challengeru u rumunjskom Sibiu te 12. mjesto na Challengeru u Odenseu.

Zanimljivost ovog turnira je da mu je medijski promotor zvijezda NBA momčadi Milwaukee Bucks, Khris Middleton.

Lista prijavljenih ekipa za Kopenhagen Satelit još nije zaključena i obzirom da je taj vikend u FIBA 3×3 kalendaru samo Svjetsko prvenstvo na Filipinima, lako je moguće da neka od ekipa koja ne čini reprezentaciju svoje zemlje potegne do Danske prijestolnice i pokuša izboriti posljednji slot za Cedevita Lipik 3×3 Challenger.

sezame.pr