post

Sport i turizam u kontinentalnoj Hrvatskoj

Jedan od dokaza da je sport itekako važan turistički i promotivni segment Hrvatske je Lipik 3×3 Challenger koji će u Lipiku biti održan 14. i 15. lipnja.

Najznačajnija je to sportska, ali i društvena manifestacija u Požeško – slavonskoj županiji i jedna od Top 20 manifestacija u cijeloj Hrvatskoj. Zahvaljujući ljubiteljima 3×3 košarke, novog olimpijskog sporta, Lipik će tijekom dva dana posjetiti više tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i šire čime ovaj zapadno-slavonski gradić postaje poznat i izvan okvira Lijepe naše.

Malo koji grad u Hrvatskoj, ali i šire može se pohvaliti da je u protekle tri godine bio domaćin sportskom događaju na kojem su nastupile ekipe sa 4 kontinenta iz čak 18 zemalja i to iz Japana, Australije, SAD-a, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Latvije, Poljske, Češke, Litve, Francuske, Španjolske, Nizozemske, Italije, Bugarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U turističkom smislu to je vrlo značajno ostvarenje, posebice ako se u obzir uzme činjenica da će slika iz Lipika obići svijet. Završnicu Lipik 3×3 Challengera će treću godinu za redom uživo prenositi Arenasport TV s oko 2,5 milijuna registriranih priključaka u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji. Osim televizijskog prijenosa, cijeli event se uživo prati i putem live streaminga i to na FIBA 3×3 YouTube kanalu koji ima više od 225.000 pretplatnika iz cijeloga svijeta. FIBA 3×3 Facebook profil na kojem se objavljuju najave i izvještaji vezani uz 3×3 sportske događaje, pa tako i Lipik 3×3 Challenger, ima više od 1,5 milijun pratitelja.

Ergela Lipik Foto: Ivo Biočina

Posjetite Lipik, posjetite Hrvatsku jer osim vrhunskog sportskog događanja, Lipik 3×3 Challenger je poseban društveni događaj s mnoštvom sadržaja. Osim toga svakako posjetite i državnu ergelu lipicanaca po kojoj je Lipik poznat i izvan granica Hrvatske. Posebno povoljan položaj Lipika omogućuje vam da posjetite i brojne kulturne i prirodne znamenitosti kontinentalne Hrvatske. U blizini je Park prirode Lonjsko Polje sa svojim drevnim krajolikom poplavnih površina, autentičnom posavskom kulturom, koritom rijeke Save i njezinih brojnih pritoka, kao i bogatstvo rijetkih biljnih i životinjskih vrsta. Uživajte u predivnom posavskom krajobrazu vozeći se biciklom, kanuom ili turističkim brodovima. Galerije vrbe i topole, bogat ptičji svijet, meandri kao i pješčane sprudovi ne ostavljaju nikog ravnodušnim.

Lipicanci Foto: Ivo Biočina

Sve ovo dovoljan je razlog da posjetite Lipik i Hrvatsku punu života!!!