post

Splitska četvorka A2-Jug prvi sudionik Lipik 3×3 Challengera

Ekipa A2-Jug pobjednik je Satelit turnira koji je 11. i 12.5. odigran u Splitu, a koji je ujedno bio i prvi ovosezonski kvalifikacijski turnir za Lipik 3×3 Challenger. Oni su u finalu rezultatom 21:18 savladali slovensku ekipu Ljubljana East.

Splićani Marin Jeličić (24 godine), Ivan Jukić (23) i Luka Petrašić (31), zajedno sa Željkom Jovićem (30) iz Makarske uvjerljivo su osvojili splitski turnir ostvarivši 8 pobjeda iz 8 utakmica. A da se uistinu radi o kvalitetnoj ekipi potvrđuje činjenica da su ovog vikenda čak dva puta savladali najbolju BiH ekipu Ecos Romari iz Viteza kao i Ljubljanu East, koja je lani igrala na Cedevita Lipik 3×3 Challengeru. Treba također pomenuti da je A2-Jug nastup na ovom turniru izborila na dodatnom kvalifikacijskom turniru održanom u Splitu sedam dana prije Satelita. I tada su bili uvjerljivi osvojivši turnir bez poraza, uz 6 pobjeda iz 6 utakmica, što znači da u Lipik dolaze sa skorom 14-14.

A2-Jug

Hakleri iz ekipe A2-Jug su igrači koji nastupaju u A2 hrvatskoj košarkaškoj ligi Jug, pa su po tome i dobili ime. Jović je igrač Omiša s kojim je ove godine izborio A1 ligu dok ostala trojica igraju u Solinu. Jukić je bio i član hrvatskih mladih reprezentacija s kojima je osvajao medalje, a prvu košarkašku ligu je igrao i u dresu Splita i Kaštela. Zanimljivo je da smo Jukića prošle godine gledali u Lipiku obzirom da je nastupio za australsku ekipu Townswille.
Kao i većina košarkaša, tako i igrači A2-Jug ljetnu stanku od ligaške košarke koriste za 3×3 i ovo im je prva godina da igraju zajedno. Inače treniraju i igraju zajedno sa splitskim Statistima, trenutno najbolje rangiranom hrvatskom ekipom.

Obzirom da iza sebe nemaju puno službenih 3×3 nastupa, ni trenutni ranking im nije zapažen, a najbolje kotira Jeličić koji je trenutno 1.008. u svijetu i 12. u Hrvatskoj. Ipak, očito je da se radi o talentiranim igračima koji imaju dobru kemiju i ukoliko ostanu zajedno i ozbiljno prionu 3×3 basketu, mogli bi napraviti velike stvari. A prvu pravu priliku za to imat će upravo na Lipik 3×3 Challengeru.

Podsjećamo da su sljedeći Satelit kvalifikacijski turniri za Lipik 3×3 Challenger u Rigi 23.5., u Zadru 24. i 25.5., zatim u Zagrebu 31.5. i 1.6. i u glavnom gradu Bjelorusije Minsku 1. i 2.6.

sezame.pr