post

Saskatoon pobjednik Goyang 3×3 Challengera

GOYANG – Ekipa Saskatoon pobjednik je prvog trunira profesionalne sezone 2018. nakon pobjede u finalnoj utakmici protiv ekipe Zemun, prošlogodišnjeg osvajača FIBA 3×3 World Toura.

Pri rezultatu 9:9 i 3 minute prije kraja utakmice, ekipa Saskatoon ubacila je u šestu brzinu i ostvarila seriju 8:2.

Kapetan ekipe Saskatoon Michael Linklater proglašen je MVP igračem turnira. Veliki doprinos dao je šuter Steve Sir i novo pojačanje u ekipi Jordan Baker koji je s 34 poena u 5 utakmica bio najbolji strijelac turnira.

Unatoč činjenici da je Saskatoon igrao na 4 završnice World Toura i osvojio 2 Mastersa, ovo im je prvi osvojeni Challenger.

Ekipa Saskatoon je ovom pobjedom osvojila 10.000 USD i plasman na Masters na domaćem terenu (FIBA 3×3 World Tour Saskatoon Masters 22-23. srpnja) gdje su prošle godine igrali finale.

Ekipa Zemun osvojila je novčanu nagradu u iznosu 6.000 USD i također plasman na Masters u Kanadi. Ekipi Zemun je ovo četvrti osigurani Masters ove sezone budući da im je temeljem njihovog renkinga kao druge ekipe na svijetu dodijeljena pozivnica na Masterse Utsunomiya, Lausanne i Kuala Lumpur.

Srpska ekipa je nastupala bez prošlogodišnjeg MVP-a finala World Toura Bogdana Dragovića, koji će zbog ozljede biti odsutan 3 mjeseca.

Oba polufinalista, Princeton (USA) i Riga (LAT) također će nastupati u Saskatoonu. Riga je dobila pozivnicu na temelju renkinga, a Princeton je osigurao nastup pobjedom na NBA Dew 3X Tour.

Za Princeton su u Goyangu nastupila dva nova igrača, Kareem Maddox (završio četvrti na ljestvici strijelaca) i bivši NBA igrač Robbie Hummel.

U pretrpanom shopping centru u Goyangu nastupilo je 16 ekipa iz 7 zemalja, uključujući 6 ekipa iz Top 20: Zemun (#2), Riga (#6), Beograd (#8), Amsterdam (#10), Ulaanbaatar (#12) i Saskatoon (#16).

Završni poredak

  1. Saskatoon (CAN)
  2. Zemun (SRB)
  3. Princeton (USA)
  4. Riga (LAT)
  5. Amsterdam (NED)

Strijelci

  1. Jordan Baker (Saskatoon, 34pts)
  2. Lazar Rasic (Zemun, 33)
  3. Karlis Lasmanis (Riga, 32)
  4. Kareem Maddox (Princeton, 30)
  5. Nauris Miezis (Riga, 29)

Dan 1

Dan 2

Izvor: www.fiba.basketball
Foto: www.fiba.basketball

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.