post

Priznanje organizatorima Cedevita Lipik 3×3 Challengera

FIBA 3×3 Lipičane promovirala u supervizore.

Proteklog tjedna Udruga “Libox” Lipik koja treću godinu za redom organizira Lipik 3×3 Challenger, a već 20 godina u Lipiku organizira turnire ulične 3×3 košarke, dobila je još jedno veliko priznanje.
Na poziv FIBA-e, predstavnici “Liboxa” Ivan Pušćenik i Darian Husko boravili su u Barceloni na sastanku na kojem su Lipičani i službeno postali organizacijski partneri FIBA 3×3 i to u svojstvu supervizora (nadzornika) na FIBA 3×3 međunarodnim natjecanjima. Potvrđeno je da će ove sezone predstavnici “Liboxa” za FIBA 3×3 biti supervizori na najmanje jednom 3×3 eventu, a u sljedećoj predolimpijskoj sezoni i na znatno više.

– Poziv moćne Fibe da im budemo partneri u daljnjem razvoju i organiziranju 3×3 događaja na najvišem nivou u Europi i Aziji znači veliko priznanje našoj organizaciji, svima nama koji smo stvarali i stvorili ovaj naš lipički streetball. Pozvali su nas da budemo FIBA 3×3 supervizori tj. u ime i ispred FIBA-e vodimo evente u Europi i Aziji, prvenstveno velika natjecanja kao npr. kvalifikacije za europska i svjetska prvenstva, kontinentalne kvalifikacije, ženski 3×3, U18, U23 i slično. Tek nas sada očekuje velika ekspanzija 3×3 košarke u svijetu i Hrvatskoj, a mi ćemo aktivno kreirati razvoj 3×3 košarke i predstojeće događaje. Vrhunskom organizacijom Challengera u Lipiku zaslužili smo ovo priznanje FIBA-e te se i sada želim iskreno zahvaliti svim članovima organizacije i volonterima na angažmanu te Gradu Lipiku, Cedeviti, Heinekenu i svim ostalim većim i manjim sponzorima i donatorima na pomoći, rekao je nakon sastanka u Barceloni Ivan Pušćenik, predsjednik Udruge “Libox”.

Uz Lipičane, na spomenutom sastanku su još sudjelovali i organizatori turnira iz Rumunjske i Francuske, a predstavnici FIBA-e 3×3 su ih upoznali sa strategijom razvoja ovog sporta u narednom dvogodišnjem razdoblju te o modelima plasmana ekipa na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

sezame.pr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.