post

Princeton pobjednik Huaian 3×3 Challengera

HUAIAN (3×3 Challenger) – Princeton (USA) pobjednik je Huaian 3×3 Challengera nakon tijesne 21:19 pobjede protiv Limana (SRB) u finalu 12-13. svibnja 2018.

Nakon polovičnog uspjeha u skupini (poraz od Limana 17:16), prvaci SAD-a eksplodirali su u knock-out fazi. Pobjedili su tri Top 8 ekipe za redom, uključujući prvu ekipu svijeta Novi Sad i drugu ekipu na svijetu Liman.

U vrlo uzbudljivom finalu niti jedna ekipa nije imala prednost veću od 3 poena. Pri vodstvu Princetona 20:19, 2.04 visoki Kareem Maddox uzeo je stvar u svoje ruke prodorom ispod koša, iznudio prekršaj i završio utakmicu s linije slobodnih bacanja.

28-godišnji 3×3 rookie bio je zajedno sa Stefanom Stojačićem najbolji strijelac turnira i proglašen je MVP igračem.

Ovo je prvi naslov za Princeton u 3×3 pro sezoni. Ovom pobjedom osvojili su navčanu nagradu u iznosu 10.000 USD i izborili plasman na Kuala Lumpur Masters, njihov treći World Tour turnir ove sezone uz Mexico City i Saskatoon.

Usprkos porazu u finalu, Liman je ostvario svoj cilj plasmanom na četvrti Masters ove sezone, uz prethodno osigurane Chengdu, Prag i Utsunomiyu.

Poteškoće se nastavljaju za bivše osvajače World Toura, ekipu Novi Sad koja je završila na trećem mjestu i ostala bez Kuala Lumpur Mastersa i Ljubljanu koja nije niti prošla skupinu.

S druge strane, ekipa Moscow Inanomo (RUS) nastavlja s impresivnim igrama i po treći put za redom iz kvalifikacija dolazi do knock-out faze. Mlada ekipa Ljubljana East (SLO) iznenadila je osvajanjem četvrtog mjesta, što je njihov najbolji rezultat u 3×3 pro sezoni.

Zanimljivo je da je 5 različitih ekipa osvojilo prvih 5 Challengera sezone (Saskatoon (CAN), Riga (LAT), Piran (SLO), Liman (SRB) i Princeton (USA))

Završni poredak:

  1. Princeton (USA)
  2. Liman (SRB)
  3. Novi Sad (SRB)
  4. Ljubljana East (SLO)
  5. Belgrade (SRB)

Ljestvica strijelaca:

  1. Kareem Maddox (Princeton) 39 pts, Stefan Stojačić (Liman) 39 pts
  2. Dušan Bulut (Novi Sad) 34 pts
  3. Milojko Vasilić (Ljubljana East) 26 pts
  4. Dejan Majstorović (Novi Sad) 25 pts

Izvor: www.fiba.basketball
Foto: www.fiba.basketball

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.