post

Poznati prvi sudionici Cedevita Lipik 3×3 Challengera

U Lipik dolaze Riga, Beograd, Gdansk, Humpolec i Ljubljana East.

FIBA je svojom alokacijom odredila prvih pet ekipa koje će nastupiti na ovogodišnjem Cedevita Lipik 3×3 Challengeru koji će biti odigran 22. i 23. lipnja, a to su Riga, Beograd, Gdansk, Humpolec i Ljubljana East.
Na svim ovogodišnjim svjetskim Challengerima FIBA alocira po 5 ekipa i to na način da sigurno mjesto na Challengeru dobiju 2 ekipe iz Top 8 i još 3 ekipe iz Top 20 prema trenutnom rankingu.

Riga (Latvija) – No 5.

Po prvi puta će u Lipiku zaigrati najbolja latvijska ekipa Rige koja je trenutno 5. ekipa na svijetu i koja ima impresivan niz. Lani su nastupili na 3 Challengera i na sva 3 su osvojili naslov pobjednika (Bukurešt, Moskva, Taipei City), a ove godine su nastavili taj niz osvajanjem Challengera u kineskom Nanjingu. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li i u Moskvi, u kojoj brane lani osvojen naslov, uspjeti nastaviti ovaj nevjerojatan niz osvajanja Challengera.

Beograd (Srbija) – No 8.

Drugu godinu za redom u Lipiku će igrati i ekipa Beograda, trenutno 8. ekipa na svijetu, koja je lani Lipik napustila s odličnim 3. mjestom. Beograđani ove sezone već imaju 2 Challengera iza sebe, u kineskom Hauianu su osvojili 5., a u korejskom GoYangu 7. mjesto. Prije Lipika će odigrati još 2 Challengera, u Sydneyu i u Chengdu.

“Jako nam je drago što ponovo nastupamo u Lipiku koji je prošle godine imao kvalitet završnog turnira u Pekingu. Upravo taj turnir i rezultat nam je okrenuo sezonu u pravom smjeru. Organizacija je bila savršena, odlično smo bili ugošćeni, osjećali smo se kao kod kuće, pa nam je to dosta pomoglo da odlično igramo protiv svih ekipa iz vrha”, rekao je Ivan Popović, 25. igrač svijeta i njihov trenutno najbolje rangirani igrač.

Gdansk (Poljska) – No 9.

Lipičani će i ove godine na djelu gledati stare znance, ekipu Gdanska (trenutno 9. na svijetu) za koju igra i jedna od najvećih svjetskih 3×3 zvijezda, naturalizirani Poljak Michael Hicks, trenutno 35. igrač na svijetu.
Sezonu su otvorili odlično, finalom na Challengeru u malezijskom Penangu u kojem su poraženi od Pirana 9:21.

Humpolec (Češka) – No 12.

Češki Humpolec je lani bio hit ekipa na Touru i to zahvaljujući 4. mjestu osvojenom u Lipiku, a koje ih je spletom okolnosti odvelo na njihov prvi Masters u kanadski Saskatoon. Odlukom FIBA-e i njih ćemo ove godine gledati u Lipiku. Humpolec je najbolja češka ekipa i trenutno su 12. ekipa na svijetu, a i oni mogu biti zadovoljni načinom na koji su otvorili ovu sezonu. Nakon skromnog 9. mjesta na Challengeru u Penangu, bljesnuli su u kineskom Wuxiju gdje su dogurali do finala u kojem su zaustavljeni od Limana 14:22.

Ljubljana East (Slovenija) No 17.

Ekipa koju ćemo po prvi puta gledati u Lipiku, a koja je zabljesnula upravo na otvaranju ove sezone je slovenski tim Ljubljana East. Prošlu sezonu su završili kao 20. ekipa na svijetu, a zahvaljujući dobrim igrama već su se probili na 17. mjesto. Nastupili su na 2 kineska Challengera, a nakon 7. mjesta u Wuxiju, u Huaianu su završili na vrlo dobrom 4. mjestu.

…uskoro informacije o ostalim ekipama…

Podsjećamo da će na ovogodišnjem Cedevita Lipik 3×3 Challengeru nastupiti ukupno 16 ekipa, a uskoro ćemo znati i imena preostalih. Svoje mjesto u Lipiku će pronaći i pobjednici kvalifikacijskih i satelit turnira u Varaždinu (19.5.), Sarajevu (2. i 3.6.) i Zagrebu (8. i 9.6.).
Neslužbene informacije upućuje na to da ćemo ove godine u Lipiku imati Challenger s ekipama s drugih kontinenata.
U svakom slučaju pratite našu stranicu u iščekivanju kompletiranja liste svih sudionika.

sezame.pr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.