post

Početak novog razdoblja za Hercegovca i ekipu Ljubljane, dvostruke osvajače FIBA 3×3 World Toura

LJUBLJANA – Bivši svjetski 3×3 igrač broj 1 Jasmin Hercegovac potvrdio je da ekipa Ljubljane, pobjednik World Toura 2013. i 2016. obnavlja roster igrača za novu sezonu.

“Očigledno puno gubimo na iskustvu”, izjavio je Hercegovac.

“Tomo Čajić i Aleš Kunc su dva igrača s kojima smo osvojili sve. Njihov izostanak će se svakako osjetiti”.

Čajić i Kunc su sudjelovali u osvajanju finala FIBA 3×3 World Toura u Abu Dhabiju prije samo godinu i pol.

Nakon neuspješnog pokušaja obrane naslova u Pekingu prošle sezone, u ekipi su počeli razmišljati o promjenama. Katalizator su bila dugotrajna izbivanja zbog ozljeda dva igrača ekipe Kranj: Čajić i Kunc su odlučili promjeniti ekipu uoči nove sezone.

“Nema nikakvih zamjerki, iskreno im želimo sve najbolje”, objasnio je Hercegovac.

Da bi ispunili prazninu nastalu odlaskom dva igrača, ekipa Ljubljane je najavila dolazak šutera Dejana Mlakara, koji je prošle godine na Mastersu u Debrecenu predvodio ekipu Monaca do četvrtfinala.

“Okidač je bila njegova igra u Mađarskoj”, rekao je Hercegovac. “On nije samo šuter, može voditi, igra obranu. U sezoni 2013. bio je MVP slovenske košarkaške lige, tako da se radi o kvalitetnom igraču.”

“Došao je kraj razdoblja za ekipe s tri velika igrača”, dodao je Iceman. “Mi smo bili jedina takva ekipa. Sad se samo prilagođavamo evoluciji igre kako bi ponovo dospjeli na vrh.”

Drugo pojačanje je talentirani 26-godišnji Jakob Čebašek. Svestrani dvometraš je ostvario nekoliko nastupa u ekipi Ljubljane 2016. godine, te je sudjelovao u osvajanju Raiffeisen Lugano Challengera 2015. sa ekipom Domžala.

Ekipu kompletiraju povratnik Blaž ‘Birdman’ Črešnar i Želimir Zagorac.

Čine li sve ove promjene ekipu Ljubljane ponovo konkurentnom? Hercegovac ne dvoji:

“Vjerovao sam u svoju ekipu prijašnjih godina, a tako je i sada. Smatram da imamo veliki potencijal za povratak na vrh.”

Izvor: www.fiba.basketball
Foto: Petar Glebov/Pixsell

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.