takodobra.com

crvenajabuka.com

hladnopivo.hr

zabranjeno
-pusenje.com


croatia.org

crohoops.com
Streetball za mlade 2008.
  1. Pol kune (Lipik)
  2. Tulijevi (Lipik)
  3. nije igrana utakmica za 3. mjesto

Pol kune

 

Prvenstvo Hrvatske u streetballu za školarce, kadete i juniore 2007.
16. i 17. kolovoza, u sklopu tradicionalnog 9. lipičkog streetballa, na košarkaškom igralištu Dječjeg doma u Lipiku održano je prvenstvo Hrvatske (Masters) u streetballu u kategorijama školaraca, kadeta i juniora na kojem se prvaci većine hrvatskih županija razigravali za službenog prvaka Hrvatske za 2007. godinu.

U kategoriji školaraca u "slavonskom" dvoboju Slavonski Brod je bio bolji od ekipe Osijeka rezultatom 21:05, kod kadeta se je ponovilo finale školaraca pa su se Slavonski Brod i Osijek opet sastali u finalu. No, ovaj put je bila bolja ekipa Osijeka pobijedivši Slavonski Brod rezultatom 21:05. U kategoriji juniora Zaprešić je u finalu rezultatom 21:15 pobijedio ekipu Zadra.

 

Županijsko prvenstvo 2006.
Lipičani su prvaci Požeško - slavonske županije u streetballu u kategorijama školaraca i kadeta. Lipički predstavnici, ekipe VATRENA ČETVORKA (školarci) i BLUE DEVILS (kadeti) putuju direktno na finalni turnir prvenstva Hrvatske u Slavonski Brod 16. srpnja 2006. godine kao pobjednici Požeško - slavonske županije.

Rezultat je to višesatnog nadmetanja 8 ekipa iz Požege, Pakraca i Lipika na košarkaškom igralištu Dječjeg doma u Lipiku koje je održano 15. lipnja 2006. godine. Nakon 20-tak utakmica odigranih na velikoj vrućini, ali ipak uz lijepo vrijeme, Vatrena četvorka i Blue devilsi izborili su plasman na finalni turnir.

U kategoriji juniora pobijedila je također lipičko - pakračka ekipa AYLA. Nažalost juniorski program nije obuhvaćao plasman na finalni turnir već je pobjedniku pripalo 100 bodova.

Prvo prvenstvo Požeško - slavonske županije organizirali su: HAKL - HRVATSKA ASOCIJACIJA iz Zagreba i udruga INORA iz Lipika.

Generalni sponzor turnira je KBE, pokrovitelj GRAD LIPIK, medijski pokrovitelji: SPORTSKE NOVOSTI, časopis SUPERKOŠARKA, košarka.hr i novilipik.com.

AYLA, Lipik: Marin Pavlović, Marko Bujanović, Emanuel Fogel, Siniša Štefičić.

BLUE DEVILS, Lipik: Andrej Ljevaković, Matija Mihlik, Aleksandar Mihajlović, Ivor Podunavac.

VATRENA ČETVORKA, Lipik: Mario Završki, Nikola Medenjak, Kruno Topolski, Ivica Pavlović.

 

STREETBALL_rookie2005
09. i 10. lipnja u gradskoj športskoj dvorani u Pakracu, u organizaciji udruge INORA, odigran je drugi košarkaški turnir za mlade do 20 godina.
Iako je turnir bio najavljen za Stadion malih sportova (Partizan), hladno vrijeme s kišom je bilo razlog prebacivanja u dvoranu turnira na kojem je nastupilo 12 ekipa (dvije više nego lani) razvrstanih u 2 skupine, ovisno radi li se o osnovnoj školi ili srednjoj školi.

4 asa

U kategoriji osnovnih škola nastupilo je 7 ekipa od čega dvije ekipe iz Daruvara dok je u kategoriji srednjih škola prolaz do finala tražilo 5 ekipa od kojih i jedna iz Požege.
Naposljetku, u kategoriji osnovnih škola najbolja je bila pakračka ekipa "Emerik" (Giuliano Bartoluzzi, Ivan Hofman, Ivan Švasta, Matija Januš i Deni Štrbac) koja je u finalu pobijedila iznenađenje turnira, lipičku ekipu "Lipik" (Andrej Ljevaković, Ivor Podunavac, Matija Hiklik) s konačnih 2-0 (12:7, 5:4) u finalnoj seriji.

Puno napetije je bilo u srednjoškolskom finalu gdje su nakon "majstorice" slavili prošlogodišnji pobjednici pakračka ekipa "4 asa" (Dino Poliganović, Hrvoje Ajman, Marin Pavlović, Boris Prohaska i Hrvoje Nikles) koja je s tijesnih 2-1 (10:11, 9:7, 11:9) pobijedila odličnu požešku ekipu "Alcoholic family" koja je pobjednike pobijedila u skupini i u prvoj utakmici finala.
Treće mjesto u konkurenciji osnovnih škola je u "daruvarskom" finalu osvojila daruvarska ekipa "Toster" koja je svoje sugrađane pobijedila s 13:5. Kod srednjoškolaca treće mjesto je zauzela ekipa "Rangers" iz Lipika, inače prošlogodišnji pobjednici u konkurenciji osnovnih škola.

Daruvar

Najboljim osnovnoškolskim igračem proglašen je Andrej Ljevaković iz "Lipika" kojeg je do samog proglašenja u konkurenciji izbora u stopu pratio i suigrač Ivor Podunavac.
Najboljim srednjoškolcem je proglašen Požežanin Nikola Belak iz "Alcoholic family". Najbolji šuteri prvog natjecanja u tricama su bili: osnovnoškolac Vedran Vosalho iz ekipe "Dream team" i srednjoškolac Hrvoje Ajman iz "4 asa". I na kraju, fair - play ekipom je proglašena najmlađa ekipa na turniru koja je počinila samo jedan jedini prekršaj na cijelom turniru, a riječ je o pakračkim nižim razredima skupljenim u ekipi "Traktori".

Emerik

Nagrade, pehare, medalje i poklon darove Grada Pakraca najboljima je uručio gradonačelnik Pakraca mr. Davor Huška koji je tom prilikom istaknuo zadovoljstvo što jedan ovakav događaj pokazuje perspektivu.

Lipik

Sve utakmice je sudio A-2 sudac Matko Pauković iz Zagreba. Pokrovitelj turnira je bio GRAD PAKRAC, sponzorski su turnir pomogli: LURA d.d., Pizzeria TESSARI, Caffe bar CONVERSANO i PODUZETNIČKI CENTAR PAKRAC.

Traktori

Organizaciju cijelog događaja su "pokrivali" Mario Barać, Hrvoje Marin, Ivana Bukvić i Ivan Pušćenik uz veliku pomoć zaposlenih u gradskoj športskoj dvorani.

 

STREETBALL_rookie2004
Košarkaški turnir mladih do 20 godina pod nazivom STREETBALL_rookie2004 održan je 27., 28. i 29.05.2004. godine na Stadionu malih sportova i Športskoj dvorani u Pakracu.

Na turniru je nastupilo 10 ekipa iz Lipika, Pakraca i Požege, od čega po pet u svakoj od dvije kategorije. Cijeli turnir je bio podijeljen na dvije kategorije: osnovna škola i srednja škola.

U kategoriji osnovnih škola pobijedila je ekipa "Rangersi" iz Dječjeg doma u Lipiku, a u konkurenciji srednjoškolskih ekipa najbolja je bila ekipa "4 asa" iz Pakraca. Najboljim osnovnoškolskim igračem proglašen je Siniša Štefičić iz ekipe iz Lipika, a od srednjoškolaca najboljim je proglašen Dino Poliganović iz "4 asa" iz Pakraca. Nagradu fair-play ekipe zasluženo su ponijeli "Šišmiši" iz Lipika.

Prvi dan je u cijelosti odigran na vanjskom igralištu. Drugi dan se nije igralo zbog kiše koja je prekinula turnir malo poslije početka, što je sve zatim nadoknađeno u subotu tako što je turnir prebačen u dvoranu u Pakracu.
Za potrebe turnira iscrtano je košarkaško igralište na malonogometnom igralištu Stadiona malih sportova u Pakracu, te su zamijenjeni obruči i konstrukcije i to sve uz veliku pomoć g. Marijana Žoldoša.

Sve utakmice je sudio A-2 sudac Matko Pauković iz Zagreba. Pokrovitelj turnira je bio GRAD PAKRAC, sponzorski su turnir pomogli: UHVIDR-a, FRIČER d.o.o. i BOJE I LAKOVI MARTINOVIĆ. Nagrade, pehare, medalje i poklon darove Grada Pakraca najboljima je uručio gradonačelnik Pakraca mr. Davor Huška.