takodobra.com

crvenajabuka.com

hladnopivo.hr

zabranjeno
-pusenje.com


croatia.org

crohoops.com
Slovenski Morski Konjiček osvojio Lipik

Ekipa Morski Konjiček

Međunarodni 17. noćni košarkaški turnir STREETBALLipik2015, pod pokroviteljstvom Grada Lipika, održan je 13. i 14. kolovoza 2015. godine na košarkaškom igralištu Bazena u Lipiku u organizaciji Sportsko-atletske udruge Lipik-Pakrac.

Profesionalni dio ove godine okupio je 6 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a Trofej Dražena Petrovića zasluženo je osvojila slovenska ekipa "Gostilna Morski Konjiček Pivka" iz Trbovlja, inače lanjski pobjednici Lipika. Razlog slabijem odazivu ekipa leži u lošem datumu jer je ove godine turnir organiziran gotovo usred tjedna - četvrtak i petak, zbog izbjegavanja Praga, Bukurešta i slovenske završnice. No, usprkos manjem broju ekipa kvaliteta turnira ostala je neupitna.

Uz spomenute pobjednike na turniru su igrali: Fišer grupa (Rijeka), General Vasilije Mitu (Zagreb), Ecos Romari (Vitez, BIH), Party team (Banja Luka, BIH) i Kutina (Kutina). Nakon razigravanja u skupini i odigranih utakmica Doigravanja veliko finale igrali su Gostilna Morski Konjiček Pivka i General Vasilije Mitu. Titulu prvaka su bez poraza na turniru obranili dečki iz Trbovlja: Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Adin Kavgič i Anže Srebovt. Simon Finzgar iz pobjedničke ekipe izabran je za najkorisnijeg igrača turnira, dok je Fair play trofej osvojila ekipa Party team iz Banja Luke.

Predstavljanje knjige o Draženu Petroviću

Zadnjeg dana turnira upriličeno je svečano predstavljanje najnovije knjige o Draženu Petroviću "Godine zmaja". Jedan od autora knjige Marjan Crnogaj tom je prilikom predstavio knjigu i odgovarao na pitanja publike. Turnir je završen nastupom lokalnog rock benda Arkana.

Košarkaško igralište Bazena u Lipiku

Treba istaknuti da je ekipa Morski Konjiček u ovoj 2015. godini aktualni prvak Cedevita basket toura (svojevrsnog prvenstva Hrvatske), pobjednik slovenskog završnog turnira (slovenskog prvenstva), četvrtfinalisti Mastersa u Pragu i finalisti Mastersa u Lausanni. Upravo izborenim finalom u Lausanni izborili su se za sudjelovanje na finalnom FIBA Mastersu u Abu Dhabiu 15/16.10.2015. na kojem će 12 ekipa (finalisti 6 svjetskih Mastersa) razigravati za naslov svjetskog prvaka tj. pobjednika World Toura. Treba napomenuti i da će od 12 ekipa biti čak tri slovenske (Ljubljana, Kranj i Trbovlje) a Ljubljana i Trbovlje redovito igraju u Lipiku.

2.9.2015.