takodobra.com

crvenajabuka.com

hladnopivo.hr

zabranjeno
-pusenje.com


croatia.org

crohoops.com
Četrnaesti
14. noćni košarkaški turnir STREETBALLipik2012, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, održan je od 13. do 18. kolovoza 2012. godine na košarkaškom igralištu Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Lipik u organizaciji udruge Inora iz Lipika. Na turniru je nastupilo 15 ekipa, od toga u Amaterskom dijelu turnira 7 ekipa, a u Profesionalnom dijelu 8 ekipa.

Oba dijela turnira igrana su po FIBA 3x3 pravilima, a turnir je napokon dobio međunarodni karakter igranjem ekipe Triple X iz Sarajeva, BiH. Nakon trodnevnog nadmetanja 7 amaterskih ekipa iz Daruvara, Okučana, Pakraca i Lipika turnir je osvojila lokalna ekipa Mađioničari pobijedivši u finalu u dvije utakmice vrlo dobre Prijestolonasljednikoviće iz Okučana. Treće mjesto osvojila je ekipa KK Sapeti.

Ove godine svojim petim finalom zaredom Mađioničari su izjednačili rekord KK Sapetih, te trećim naslovom prvaka postali prva ekipa u Amaterskom dijelu kojoj je to uspjelo, te ukupno tek druga ekipa općenito, kada se uzme u obzir i Profesionalni dio. Uz njih, tri naslova prvaka imaju samo Džinovska djeca. Najviše neizvjesnosti i uzbuđenja ipak su donijele utakmice mlađih lokalnih ekipa Malog mosta i Malog caffea, a obje utakmice dobijale su se ili gubile s jednim poenom. Rekonvalescenti i Fast su odigrali i ovaj turnir i još jednom ušli u Doigravanje, iako dalje od 1/4 nisu mogli. KK Sapeti su i sedmu godinu zaredom završili na pobjedničkom postolju, ovaj put "obranili" su treće mjesto osvojeno godinu dana ranije.
Za pobjedničku ekipu Mađioničara igrali su: Dino Poliganović (Gandalf), Ervin Agatić (Magic), Borna Košutić (Aspirinix), Dejan Iličić (Balrog), Andrej Ljevaković (Dumbledore) i Ivan Pušćenik (Aurelius).

Profesionalni dio je okupio odličnih 8 ekipa iz cijele Hrvatske a Trofej Dražena Petrovića zasluženo je još jednom osvojila odlična ekipa "Statist" iz Splita, obranivši time naslov prvaka u Lipiku. Tim uspjehom Statisti su postali tek četvrta ekipa u povijesti lipičkog turnira kojoj je uspjelo obraniti naslov. Uz Statiste na turniru su igrali: General Vasilije Mitu (Zagreb), Mosa Fowiki (Zadar), The Corner pub (Nova Gradiška), Iskusnjare (Zagreb), Hakleri s Kozjaka (Zagreb), Klošari (Zagreb) i Triple X (Sarajevo). Nakon razigravanja po skupinama i odigranih utakmica Doigravanja veliko finale igrali su Statist i Iskusnjare. Iako su Statisti u skupini izgubili od zagrebačke ekipe, u finalu su bili bolji u dvije utakmice. U utakmici za treće mjesto General Vasilije Mitu osvojio je treće mjesto i time su postali druga najtrofejnija ekipa Profesionalnog dijela, odmah iza Džinovske djece. Za pobjedničku ekipu Statist igrali su: Hrvoje Marin, Duje Kaliterna, Toni Mindoljević i Toni Vitali.

Hrvoje Marin iz pobjedničke ekipe izabran je za najkorisnijeg igrača turnira. U tricama je pobijedio Željko Palavra iz Corner Puba, dok je u zakucavanju najbolji bio amater Karlo Grubišić iz Požege. Fair play trofej potpuno zasluženo osvojila je ekipa Malog mosta.

Zadnjeg dana turnira 18. kolovoza 2012. godine održana je modna revija Frizerskog salona Zandona, nastupi lipičkih mažoretkinja, ali i koncert grupe Flashback, uz zagrijavanje mlade predgrupe Snakebite iz Pakraca, čime se vratila tradicija koncertnih događanja na završnicama ovog turnira.

Glavni pokrovitelj turnira bio je Grad Lipik, a sponzori su bili: Grad Pakrac, TO Manjana, Turistička zajednica Grada Lipika, Bolnica Lipik, Poljogaj, Podravka - Studenac Lipik, Caffe bar Tržnica i Restoran Nada. Partneri su bili Dječji dom Lipik, Osnovna škola Lipik i Muzej Dražena Petrovića. Medijski pokrovitelji su bili: www.takodobra.com, www.portal034.hr i Lipički list. Veliku pomoć su nam pružili djeca i djelatnici Dječjeg doma Lipik.

Organizaciju turnira (Pretorijance) činili su: Juraj Bagarić, Mario Barać, Marko Barčan, Kristina Basić, Antun Ciglanečki, Vlatka Eck, Tina Gadžić, Antun Gamberger,
Darian Husko, Dejan Iličić, Hrvoje Kovačić, Josipa Lucić, Lana Ljevaković, Ante Major, Sergej Paik, Dino Prohaska, Ana Pušćenik, Goran Pušćenik, Ivan Pušćenik, Ana Reilli, Nina Straga, Sven Zerdin, a puno su nam pomogli i djeca Dječjeg doma Lipik, zatim Ante Drnasin, Zoran Horvat, Nikola Medenjak, Božica Lukić, Jasmina Saračević, Nikolina Medenjak, Ivana Mraz, Julijana Juhas, Darko Cindrić i Dijana Bakunić. Sve utakmice odlično su sudili prvoligaški suci Zlatko Galiot i Tomislav Prpić.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli, svim ekipama i svim posjetiteljima. Vidimo se na jubilarnom 15. streetballu.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli, svim ekipama i svim posjetiteljima.
 
Amaterski dio
Poredak nakon kvalifikacijskog dijela turnira
Ekipa Omjer Koš razlika
 1. Mađioničari
 2. Prijestolonasljednikovići
 3. Fast
 4. Mali most
 5. Mali Caffe
 6. KK Sapeti
 7. Rekonvalescenti
 • 6 - 0
 • 5 - 1
 • 3 - 3
 • 3 - 3
 • 2 - 4
 • 2 - 4
 • 0 - 6
 • 94:31 (+63)
 • 70:57 (+13)
 • 54:72 (-18)
 • 43:53 (-10)
 • 56:65 (-9)
 • 53:46 (+7)
 • 51:88 (-37)

Playoff
1 / 4 1 / 2 Finale 1 / 2 1 / 4
Prijestolo.       Mali most
17:14 Prijestolo.   Mali most 9:8
Rekonvalescenti   Prijestolo.   Mali Caffe
  7:6 9:3 10:22 14:19 5:7 10:13  
Fast   Mađioničari    
12:15 KK Sapeti   Mađioničari  
KK Sapeti        
         
Utakmica za treće mjesto: Mali most - KK Sapeti 9:11

Profesionalni dio
Poredak nakon kvalifikacijskog dijela turnira
Skupina A Skupina B
 1. General Vasilije Mitu
 2. Mosa Fowiki
 3. Triple X
 4. Klošari
 1. Iskusnjare
 2. Statist
 3. Corner Pub
 4. Hakleri s Kozjaka

Playoff
1 / 4 1 / 2 Finale 1 / 2 1 / 4
Vasilije Mitu       Iskusnjare
21:16 Vasilije Mitu   Iskusnjare 20:19
Hakleri s Koz.   Statist   Klošari
  12:17 15:21 21:13 21:16 17:11 10:17 12:10  
Statist   Iskusnjare   Mosa Fowiki
22:11 Statist   Mosa Fowiki 21:17
Triple X       Corner Pub
         
Utakmica za treće mjesto: Vasilije Mitu - Mosa Fowiki 19:8