takodobra.com

crvenajabuka.com

hladnopivo.hr

zabranjeno
-pusenje.com


croatia.org

crohoops.com
Dvanaesti

12. noćni košarkaški turnir KBE STREETBALLipik2010 održan je od 18. do 21. kolovoza 2010. godine na košarkaškom igralištu Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Lipik u organizaciji udruge Inora iz Lipika.
Na turniru je nastupilo 20 ekipa, od toga u Amaterskom dijelu turnira 11 ekipa, a u Profesionalnom dijelu 9 ekipa. Novost je bilo igranje čak trojice igrača iz New Yorka (Mađioničari) što je po treći put Lipiku dalo međunarodni karakter (2001. Zimbabve, 2007. London).
Nakon dvodnevnog nadmetanja 11 amaterskih ekipa iz Varaždina, Daruvara, Novske, Okučana, Pakraca i Lipika turnir su osvojili KK Sapeti pobijedivši u finalu u tri utakmice Mađioničare. Treće mjesto opet je osvojila daruvarska ekipa Fast, čak četvrti put u dosadašnjih pet godina.

Utakmice Sapeta i Mađioničara, pokazao je to i ovaj turnir, istinski su košarkaški derbi i najišćekivanije utakmice Amaterskog dijela.
Tome je pridonijela i činjenica kako su se u zadnje tri godine svaki put u finalu našle upravo ove dvije ekipe, a uspješniji zasada su Mađioničari koji su Sapete pobijedili u dva finala zaredom. Za pobjedničku ekipu KK Sapeti igrali su: Stjepan Benković, Dalibor Horvat, Anđelko Lucić, Ivica Zekić i Mike Nelmes.

Profesionalni dio je opet okupio odlične ekipe iz cijele Hrvatske a pobjedila je pomlađena ekipa "Džinovska djeca" iz Bjelovara, inače dosada četverostruki prvaci Lipika. Uz Džinovsku djecu na turniru su igrali: General Vasilije Mitu (Zagreb), Klesari Kebo (Šibenik), Ekogradnja (Nova Gradiška), Ajmo probat (Nova Gradiška), Ekipa za očevid (Čakovec), Klošari (Zagreb), Kaos (Požega) i Leteći medvjedići (Požega).

Nakon razigravanja po skupinama i odigranih četvrtfinalnih utakmica u polufinalima su se sudarili Džinovska djeca vs. Klesari Kebo, te General Vasilije Mitu vs. Ekipa za očevid.
Džinovska djeca i General Vasilije Mitu ponovili su finale iz 2007. ali ovaj su put "Džinovi" bili bolji u tri utakmice osiguravši svoj peti naslov prvaka Lipika u produžetku treće utakmice, popularne "majstorice".
U utakmici za treće mjesto Klesari Kebo pobijedili su Ekipu za očevid. Za pobjedničku ekipu Džinovska djeca igrali su: Dubravko Zadravec, Stefan Zadravec, Mihael Zadravec, Matej Zadravec i Filip Tomić.
Nikola Belak iz ekipe Kaos pobijedio je, po treći put zaredom, u zakucavanju te se time izjednačio sa Matkom Pevecom kojem je to uspijevalo 2004., 2006. i 2007. U tricama je na opće iznenađenje i u strašnoj konkurenciji opet pobijedio jedan amater - Zlatko Adžijević iz ekipe Rekonvalescenti.

Treba podsjetiti da je Zlatku to uspjelo i tri godine ranije (2007.) čime je postao najuspješniji amater u srazovima sa profesionalcima. Prije njega samo su još četiri igrača amatera po jednom slavila među profesionalcima: u tricama (Goran Nikles 2001.), zakucavanju (Ivan Pušćenik 2001. i Stevo Ciganović 2003.), te u izboru za MVP igrača (Dino Poliganović 2008.).

Najboljim igračem turnira proglašen je Stefan Zadravec iz pobjedničke ekipe, inače hrvatski U-19 reprezentativac. Trofej Fair play ekipe zasluženo je ponijela zagrebačka ekipa Klošari.

Glavni pokrovitelj turnira bio je Grad Lipik, generalni sponzor Profine - KBE, pokrovitelji Grad Pakrac i Požeško - slavonska županija, a sponzori su bili: TŽV Gredelj, TO Manjana, Turistička zajednica Grada Lipika, Bolnica Lipik, Podravka - Studenac Lipik, ZRC Lipik, Caffe bar Tržnica, Poljogaj, Tiskara Mik2, Pekara Lipik, Restoran Nada, Kavana Dvojka.
Partneri su bili Dječji dom Lipik i Osnovna škola Lipik. Veliku pomoć su nam pružili: djeca i djelatnici Dječjeg doma Lipik, djelatnici lipičke Elektre, te TO Manjana (Zoran Horvat, Ernest Dalpont, Stjepan Kiš, Franjo Pihir, Matija, Ivana i Marija Horvat)

U petak je, zahvaljujući Željku Maku, tradicionalno dijeljen besplatan fiš kojeg su pripremili Igor Džolić, Ivan Horvat, Željko Ljevaković i Denis Žili uz logistiku i pomoć Dejana Vondraka, Ante Duvnjaka i Luz Kuzhninija.
Na Završnoj večeri, 21. kolovoza, poseban događaj bila je modna revija u organizaciji Tanje Herceg i Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu Impress iz Daruvara, na kojoj je 20 - tak prelijepo našminkanih i odjevenih modela predstavilo najnovije kreacije nekoliko boutiquea i trgovina. Streetball je zatvorio koncert El Constida na kojem se zabavilo 300-tinjak ljudi.
 

Organizaciju turnira (Pretorijance) činili su: Mario Barać, Marko Barčan, Srećko Belac, Ivana Bukvić, Željka Bukvić, Antun Ciglanečki, Vlatka Eck, Tina Gadžić, Darian Husko, Dejan Iličić, Hrvoje Kovačić, Marta Lokner, Josipa Lucić, Anita Major, Ante Major, Ana Pušćenik, Goran Pušćenik, Ivan Pušćenik, Nina Straga, Ivana Strehovac, Ljiljana Šugić, Dejan Vondrak, a puno su nam pomogli i: Ante Drnasin, Miro Haramija, Zoran Horvat, Mladen Ivošević, Anita Jurković, Željko Mak, Dean Nagy i Rajna Svilar.

Priznanja i nagrade najboljima zajednički su uručili gradonačelnik Pakraca i saborski zastupnik Davor Huška, gradonačelnik Lipika Antun Haramija i predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika Ivan Molnar.

Tijekom cijelog turnira nije zabilježen niti jedan incident niti je išta uništeno. Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli, svim ekipama i svim posjetiteljima.
 

Amaterski dio
Poredak nakon kvalifikacijskog dijela turnira
Skupina A Skupina B Skupina C
1. Mađioničari
2. Dobar dan
3. Prga i prijatelji
4. Ivanovac
1. Stjepan Grujić
2. Fast
3. D Feet
4. Rekonvalescenti
1. KK Sapeti
2. Outsideri
3. Došli iz pristojnosti

Playoff
1 / 4 1 / 2 Finale 1 / 2 1 / 4
KK Sapeti       Mađioničari
21:18 KK Sapeti   Mađioničari 21:15
Prga i prijatelji   KK Sapeti   D Feet
  21:15 21:10 15:21 21:14 21:18  
Dobar dan   Mađioničari   Stjepan Grujić
16:18 Fast   Outsideri 18:19
Fast       Outsideri
         
Utakmica za treće mjesto: Outsideri - Fast 14:21

Profesionalni dio
Poredak nakon kvalifikacijskog dijela turnira
Skupina A Skupina B
1. General Vasilije MItu
2. Ekipa za očevid
3. Leteći medvjedići
4. Kaos
1. Džinovska djeca
2. Klesari Kebo
3. Ekogradnja
4. Klošari
5. Ajmo probat

Playoff
1 / 4 1 / 2 Finale 1 / 2 1 / 4
Gen. Vasilije Mitu       Džinovska djeca
21:16 Gen. Vasilije Mitu   Džinovska djeca 21:11
Klošari   Gen. Vasilije Mitu   Kaos
  21:10 21:15 17:21 21:23 21:16  
Klesari Kebo   Džinovska djeca   Ekipa za očevid
21:0 Klesari Kebo   Ekipa za očevid 22:14
Leteći medvjedići       Ekogradnja
         
Utakmica za treće mjesto: Klesari Kebo - Ekipa za očevid 21:15