takodobra.com

crvenajabuka.com

hladnopivo.hr

zabranjeno
-pusenje.com


croatia.org

crohoops.com
Deveti

Sad već legendarni noćni doživljaj hakla...

Deveti noćni košarkaški turnir pod nazivom KBE STREETBALLipik2007 održan je od 13. do 18. kolovoza 2007. godine na košarkaškom igralištu Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Lipik.

Deveti po redu noćni košarkaški turnir u Lipiku KBE STREETBALLipik2007 održan je u suorganizaciji svih postojećih udruga mladih iz Lipika (Inora, Mladi Lipika i Novi Lipik) i krovne hrvatske streetball organizacije - HAKL asocijacije iz Zagreba.
Ove godine Lipik je dobio seniorski Superkup, te završne Masters turnire
za školarce, kadete i juniore.

Drugim riječima, najbolje ekipe iz cijele Hrvatske u kategorijama školaraca, kadeta, juniora i seniora imale su u Lipiku svoj završni obračun za apsolutne prvake Hrvatske za 2007. godinu.


...najposjećeniji streetball...

I ove godine turnir je bio podijeljen na Amaterski i Profesionalni dio u kojima je nastupilo 20 seniorskih ekipa. U kategorijama školaraca, kadeta i juniora nastupilo je 25 ekipa.

Sve zajedno nastupilo je preko 200 igrača. Također, ove godine odigran je i prvi streetball turnir za djevojke na kojemu su nastupile 3 ekipe iz Lipika, a pobijedila je ekipa Atomska trojka, inače košarkaška ekipa Dječjeg doma Lipik.

U Amaterskom dijelu (13. - 15.08.) nastupilo je 10 ekipa iz Varaždina, Garešnice, Daruvara, Lipika i Pakraca, a potpuno zasluženo pobijedila je ekipa KK Sapeti - Zelendvor (Mario Barać, Dalibor Horvat, Ivica Zekić, Stjepan Benković, Dario Časar, Anđelko Lucić) koja je u finalu bila bolja od odlične ekipe Takodobra. U utakmici za 3. mjesto veterani lipičkog turnira, uvijek dobri, Rekonvalescenti bili su bolji od iznenađenja turnira ekipe Mladi Lipika.

U Profesionalnom dijelu turnira (16. - 18.08.) nastupilo je 10 odličnih ekipa među kojima su bili i četverostruki prvaci Lipika - Džinovska djeca, prošlogodišnji pobjednici Lipika - General Vasilije Mitu, dvostruki finalisti Lipika i prvi prvaci Hrvatske iz 2000. godine - Ekogradnja, prvaci Hrvatske 2005. - The lost wikings, prvaci Hrvatske 2006. i ovogodišnji finalisti - Ekipa za očevid, finalisti Lipika 2003. - Požega, te ovogodišnji polufinalisti prvenstva Hrvatske - Bili dolari.

Nastupile su ekipe iz Zadra, Zagreba, Čakovca, Bjelovara, Nove Gradiške, Virovitice i Požege. Nakon razigravanja po skupinama i Doigravanja Lipik je, po drugi put zaredom, osvojila odlična ekipa General Vasilije Mitu (Igor Musulin, Zdravko Vučković, Ivan Kovačević, Stipe Džidić) koja je u finalu pobijedila uvijek atraktivnu Džinovsku djecu. U utakmici za treće mjesto Ekipa za očevid bila je bolja od Ekogradnje.

MVP igračem proglašen je Ivan Kovačević (General Vasilije Mitu), u zakucavanju je pobijedio drugi put zaredom Matko Pevec (Ekogradnja), u tricama je najbolji bio Zlatko Adžijević (Rekonvalescenti), a trofej Fair - play je zasluženo osvojila zadarska ekipa Bili dolari.


...radost loptanja pod obručima :)...

Pokrovitelji turnira su bili Grad Lipik i Požeško - slavonska županija. Generalni sponzor je bio Profine - KBE, a sponzori su bili: Staklo SLS, ZRC Lipik, Manjana, Maniva, Mont metal, Metalko, Studenac, Poljogaj, Cedevita, Parkovi Lipika, Wrigley, Extranova, Mimi, Trim projekt, Šumarija Pakrac, Pekarna Lipik, Info, Husson, Instalacije, Mik2 tiskara, Zelendvor, mesnica Lapaš.

Turnir su medijski pokrivali Pakrački/Lipički list, www.takodobra.com, Takodobar List, www.croatia.org, www.net.hr,
županijski radio Požega i radio Daruvar.

Partneri su bili: Dječji dom Lipik, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik i Osnovna škola Lipik. Veliku pomoć su nam pružili: djeca i djelatnici Dječjeg doma na čelu sa Marijanom Žoldošom, djelatnici lipičke Elektre i Zdenko Tica, članovi lipičkog ribičkog kluba i njihovi gosti, Zoran Horvat i njegovi djelatnici.

...uoči finala...

Cijeli tjedan pokušali smo upotpuniti novim događanjima, pa su tako u četvrtak (16.08.) svoj koncert održali britanski glazbenik iz Londona Cameron Price, te hip-hop grupa Tabula rasa i rock grupa Beznadni slučaj iz Požege s kojim je nastupila i Martina Pleše iz Lipika. U petak (17.08.) koncert je održala popularna domaća grupa El Constido.

Također, u četvrtak je pripremljen besplatan grah za sve posjetitelje turnira, u petak su članovi ribičkog kluba iz Lipika za sve pripremili 4 kotla pravog slavonskog fiša, dok su u subotu svakog
posjetitelja očekivale besplatne roštilj kobasice.

Na Završnoj večeri, 18. kolovoza, priredili smo vatromet, zanimljive video-projekcije, nastupe mažoretkinja i još mnoštvo segmenata koji su cjelokupnu večer, ali i turnir, doveli do velikog koncertnog spektakla vodeće hrvatske rock grupe Hladno pivo pred oko 3.500 ljudi.

Priznanja i nagrade najboljima zajednički su uručili župan Požeško - slavonski g. Zdravko Ronko i gradonačelnik Lipika g. Antun Haramija.

Tijekom turnirskog tjedna kroz sam turnir je prošlo oko 6.000 ljudi što predstavlja, vjerojatno, najposjećeniji događaj u Lipiku od Domovinskog rata.

Nakon tri kišovite godine ovogodišnje izdanje streetballa napokon je imalo naklonost lijepog vremena svih šest dana turnira. Iako je u petak (17.08.) kiša ozbiljno prijetila ipak su nam se nebesa smilovala i dopustila da ostvarimo sve ono što smo i zamislili.


...dernek!

Organizaciju turnira su činili: Mario Barać, Marko Barčan, Srećko Belac, Sanjin Biškup, Ivana Bukvić, Željka Bukvić, Zrna Garača, Ines Horvat, Darian Husko, Dejan Iličić, Gordan Janković, Marko Knok, Hrvoje Kovačić, Tomislav Kovačić, Branislav Laninović, Marta Lokner, Josipa Lucić, Martina Lukić, Lana Ljevaković, Ivana Mađaroši, Anita Major, Ante Major, Željko Mak, Hrvoje Marin, Dean Nagy, Mario Nakić, Martina Pleše, Goran Pušćenik, Ivan Pušćenik, Nevija Skalnik, Antonio Straga, Marino Straga, Ivana Strehovac, Alen Štor, Santo Tessari, Antonio Zanetti...
Tijekom cijelog turnirskog tjedna nije zabilježen niti jedan incident niti je išta uništeno.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli, svim ekipama, svim posjetiteljima. Vidimo se iduće godine na tradicionalnom 10. streetballu.

Amaterski dio
Poredak nakon kvalifikacijskog dijela turnira
Skupina A Skupina B
1. Rekonvalescenti
2. Mladi Lipika
3. Fast
4. Info
5. Blue devils
1. TAKOdobra.com
2. Zelendvor
3. Mi se ne možemo dogovoriti
4. The Feet
5. London UK

Playoff
1 / 4 1 / 2 Finale 1 / 2 1 / 4
Rekonvalescenti       TAKOdobra.com
21 : 6 Rekonvalescenti   TAKOdobra.com 21 : 13
The feet   TAKOdobra.com   Info
  14 : 20 21:12 2:21 14:18 21:18  
Sapeti Zelendvor   Sapeti Zelendvor   Mladi Lipika
21 : 7 Sapeti Zelendvor   Mladi Lipika 21 : 14
Fast       Mi ne možemo
         
Utakmica za treće mjesto: Rekonvalescenti - Mladi Lipika 21-4

Masters serija
Poredak nakon kvalifikacijskog dijela turnira
Skupina C Skupina D
1. Ekogradnja
2. Mustang polo
3. The lost wikings
4. How high
5. Požega
1. General Vasilije Mitu
2. Džinovska djeca
3. Ekipa za očevid
4. Living room
5. Bili dolari

Playoff
1 / 4 1 / 2 Finale 1 / 2 1 / 4
Ekogradnja       Vasilije Mitu
23 : 21 Ekogradnja   Vasilije Mitu 11 : 0
Living room   Vasilije Mitu   How high
  13 : 21 21:16 11:21 21:16 21:19  
Džinovska djeca   Džinovska djeca   Mustang Polo
21 : 10 Džinovska djeca   Ekipa za očevid 17 : 21
The lost wikings       Ekipa za očevid
         
Utakmica za treće mjesto: Ekogradnja - Ekipa za očevid 11:21