takodobra.com

crvenajabuka.com

hladnopivo.hr

zabranjeno
-pusenje.com


croatia.org

crohoops.com
Osmi

Osmi noćni košarkaški turnir pod nazivom KBE STREETBALLipik2006 održan je od 06. do 08. srpnja 2006. godine na košarkaškom igralištu Doma za djecu i mladež Lipik.

Osmi po redu noćni košarkaški turnir u Lipiku KBE STREETBALLipik2006 održan je u suorganizaciji hrvatske krovne streetball organizacije HAKL-a iz Zagreba. Turnir je dobio status jednog od turnira državnog prvensta i kategoriju Kup - turnira.
Turnir u Lipiku ove godine je bio podijeljen na amatersku skupinu gdje su igrale većinom domaće ekipe kojima je košarka a samim time i streetball solidna zabava i hobi, te na zasebnu skupinu tzv. Masters seriju u kojoj su igrale ekipe koje se bore za naslov prvaka Hrvatske u streetballu s aktivnim igračima A-1 i A-2 lige.


Prvi amaterski dio turnira odigran je u četvrtak i petak. Nastupilo je 6 ekipa iz Lipika, Pakraca i Daruvara. Nakon kvalifikacijskog dijela igre u skupini i Doigravanja pobjednici amaterskog dijela turnira su postali REKONVALESCENTI iz Lipika i Pakraca (Goran Nikles, Slobodan Pavlović, Boris Podunavac i Mike Neelms).

Treba spomenuti da je ista ekipa bila prvi pobjednik lipičkog turnira iz 1999. godine. Drugo mjesto je osvojila ekipa ZELENDVOR iz Lipika (Dalibor Horvat, Ivica Zekić, Stjepan Benković i Marko Kozić), a treće mjesto je pripalo daruvarskoj ekipi FAST (Sandro Pros, Dean Lukić, Davor Keršling i Matija Pavičić).

U Masters seriji nastupilo je 5 ekipa. Put do osmog lipičkog naslova prvaka tražili su: THE LOST WINKINGS iz Zagreba (aktualni prvaci Hrvatske u streetballu), DŽINOVSKA DJECA iz Bjelovara (četverostruki prvaci Lipika), EKOGRADNJA iz Nove Gradiške (prvi prvaci Hrvatske u streetballu), UNIT 021 iz Splita (prošlogodišnji europski prvaci u streetballu) i STARA GARDA iz Zagreba.

Nažalost i ove godine je kiša pokvarila i onemogućila odigravanje ovog dijela turnira na vanjskom terenu pa je cijeli sustav natjecanja prebačen i održan u školskoj športskoj dvorani u Lipiku. Nakon razigravanja u THE LOST WIKINGS (Tihomir Zadražil, Ivan Fatorini, Saša Milanović i Tomo Sokač) su završili na posljednjem mjestu koje ih nije, nažalost, vodilo u Doigravanje. Prvi dio nitko nije odigrao bez poraza, a svatko je pobjeđivao svakoga. U polufinalnim utakmicama Veliko Finale su izborili STARA GARDA i DŽINOVSKA DJECA.


U utakmici za treće mjesto Splićani UNIT 021(Toni Bizaca, Boris Omrčen, Duje Kaliterna i Nino Beneta) su bili bolji od miljenika lipičke publike EKOGRADNJE (Krešimir Paurević, Matko Pevec, Hrvoje Modrić i Neven Baborac) iz Nove Gradiške.

U finalnoj seriji STARA GARDA predvođena nevjerojatnim Igorom Musolinom, Ivanom Kovačevićom i Zdravkom Vučkovićem osvojila je naslov pobjednika 8. izdanja lipičkog turnira pobijedivši u dvije utakmice četverostruke pobjednike Lipika, uvijek odličnu DŽINOVSKU DJECU (Ivan Šiprak, Dean Krajinović, Dubravko Zadravec i Stipe Sabljić).

U zakucavanju je po drugi put pobijedio MATKO PEVEC (Ekogradnja), u tricama je DUBRAVKO ZADRAVEC (Džinovska djeca) zaredom osvojio drugi naslov najboljega u tricama. Fair-play igračem proglašen je IVAN KOVAČEVIĆ iz Stare garde za nesvakidašnju ljudsku reakciju (pri rezultatu 20:19 za Džinovsku djecu sam je priznao aut i tako poništio odluku suca). Za najkorisnijeg (MVP) igrača proglašen je odlični ZDRAVKO VUČKOVIĆ iz pobjedničke ekipe (inače prvoligaški igrač KK Cedevite).

Generalni sponzor turnira je Profine d.o.o. Croatia - KBE. Pokrovitelj turnira je bio Grad Lipik. Sponzori su bili: Maniva d.o.o., Studenac Lipik, Staklo SLS, Mont metal, Manjana, Husson International i MIK 2 tiskara.

Cijeli turnir su sudili savezni suci Tomislav Prpić (A-1 liga), Ivan Paić (A - 1 liga), Damir Palavra i Sanjin Palavra (A-2 liga).

Usprkos kiši i ovom ranijem datumu tradicija lipičkog turnira je održana. Zahvaljujemo se svim ekipama koje su došle i ove osme godine u Lipik. Veliko hvala svim gledateljima i onima koji su nas podržavali.
 

Amaterski dio
Poredak nakon kvalifikacijskog dijela turnira
   
1. Rekonvalescenti (Lipik - Pakrac)
2. Zelendvor (Lipik)
3. Inora 2001. (Lipik)
4. Fast (Daruvar)
5. Crni ribar (Lipik)
6. Blue devils (Lipik)
 

Playoff
1 / 4 1 / 2 Finale 1 / 2 1 / 4
Fast       INORA 2001.
21 : 15 Fast   INORA 2001. 21 : 17
Crni ribar   Rekonvalescenti   Blue devils
  6:21 13:21 (0 : 2) 21:13 19:21 21:7 (2 : 1) 15:21 22:24 (0 : 2)  
    Zelendvor    
  Rekonvalescenti   Zelendvor  
         

Masters serija
Poredak nakon kvalifikacijskog dijela turnira
   
1. Stara garda (Zagreb)
2. Unit 021 (Split)
3. Džinovska djeca (Bjelovar)
4. Ekogradnja (Nova Gradiška)
5. The lost wikings (Zagreb)
 

Playoff
  1 / 2 Finale 1 / 2  
         
  Stara garda   Unit 021  
    Stara garda    
  21:12 21:15 23:21 21:11 17:21 17:21  
    Džinovska djeca    
  Ekogradnja   Džinovska djeca