takodobra.com

crvenajabuka.com

hladnopivo.hr

zabranjeno
-pusenje.com


croatia.org

crohoops.com
Sedmi

Sedmi noćni košarkaški turnir pod nazivom KBE STREETBALLipik2005 održan je od 16. do 20. kolovoza 2005. godine na košarkaškom igralištu Doma za djecu i mladež Lipik.

Sedmi po redu noćni košarkaški turnir u Lipiku KBE STREETBALLipik2005 zaslužio je dodatak - kišoviti jer je svakog dana padala kiša, pa tako u konačnici ni cijeli turnir nije uspio biti odigran onako kako su organizatori zamislili i željeli.
Nastupilo je 10 ekipa iz Bjelovara, Zagreba, Kutine, Novske, Nove Gradiške, Lipika i Pakraca. Pobjednički niz su nastavili Bjelovarčani (ove godine pod nazivom Capuccino 2) i ubilježili 4. naslov prvaka lipičkog turnira zaredom.

U finalu su bili bolji od novogradiške ekipe Ekogradnja (alias Toxic 2) koja se je ove godine nakon 3 godine vratila u finalnu seriju.

Miljenik lipičke publike Matko Pevec proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) turnira, Dudo Zadravec je ponovio naslov najboljeg tricaša, a Krešimir Paurević je nastavio tradiciju najspektakularnijih zakucavanja dečkiju iz Nove Gradiške osvojivši naslov najboljeg u zakucavanju. Fair - play titulu zasluženo je dobila ekipa Luzeri iz Kutine i Novske. Drugu godinu zaredom odlična zagrebačka ekipa The lost wikings (lani Pošast) je zapela na trećem mjestu.
Generalni sponzor turnira je KBE - Profine d.o.o. iz Zagreba, pokrovitelj je bio Grad Lipik, medijski pokrovitelj je bio Pakrački list.

Sponzori su bili: Staklo SLS d.o.o., Eko - mlaz, Studenac, Karlovačko, Pepsi, Maniva d.o.o., Metalimpex d.o.o., Mont metal d.o.o., Metalko, Manjana, Wrigley Zagreb, Elektrometal d.d., ZRC Lipik, Instalacije, Oriflame Zagreb, Croatiašport Zagreb, Košarka.hr, Husson International, Poljoprivreda d.d., Salon Sunce, Tiskara MIK, Kavana No2, Caffe bar Conversano, Caffe bar Charlie, Prodavaonica DUD, Galeb d.o.o. i sitotisak Edward.

Iako je kiša opet prijetila i zamalo (opet!) odgodila koncert Zabranjenog pušenja ipak je koncert održan. Dečki iz su se vratili kako su i obećali i održali odličan koncert na igralištu Dječjeg doma u Lipiku. Poslije koncerta kojeg je posjetilo nekoliko stotina ljudi usprkos kiši i hladnom vremenu nastavljeno je druženje u svlačionicama.Cijeli turnir su sudili savezni suci Tomislav Prpić (A-1 liga), Ivan Paić (A - 1 liga), Damir Palavra i Sanjin Palavra (A-2 liga).

Usprkos kiši tradicija lipičkog turnira je održana. Zahvaljujemo se svim ekipama koje su došle i ove kišovite godine u Lipik, a posebno se zahvaljujemo onim gledateljima koji su bili uz nas i u takvim teškim danima i svakodnevno nas pratili i podržavali.
 


Poredak nakon kvalifikacijskog dijela turnira
Skupina A Skupina B
1. The lost wikings
2. Rekonvalescenti
3. Zelendvor
4. Pekara Tun
5. Hermes analitica
1. Ekogradnja
2. Capuccino 2
3. Luzeri
4. No name
5. Mladi Lipika
6. Najbolji od najboljih

Playoff
1 / 8 1 / 4 1 / 2 Finale 1 / 2 1 / 4 1 / 8
Zelendvor           Pekara Tun
21 : 11 Zelendvor       Pekara Tun 21 : 13
Najbolji           Mladi Lipika
  9:21 5:21 The lost wik.   Ekogradnja 9:21 16:21  
             
  The lost wik.       Ekogradnja  
      Capuccino 2      
    17:21 13:21 (0 : 2) 21:9 21:11 (2 : 0) 21:19 24:22 (2 : 0)    
      Ekogradnja      
  Capuccino 2       Luzeri  
             
  21:13 22:20 Capuccino 2   Luzeri 21:14 21:15  
             
  No name       Rekonvalescenti