post

Nezaustavljiva Riga osvojila Nanjing 3×3 Challenger

NANJING – Riga (LAT) pobjednik je Nanjing 3×3 Challengera nakon pobjede u finalu protiv ekipe Moscow Inanomo (RUS).

Riga je imala savršeni učinak u staroj kineskoj prijestolnici, pobjedili su u svih 5 utakmica prije isteka 10 minuta i sa prosječnom razlikom od 8 poena.

U finalu u pobjedili ekipu Moskve s ubjedljivih 21:12. Moskva je do glavnog dijela turnira došla kroz kvalifikacije, a na putu do finala su izbacili 13. ekipu svijeta (Ulaanbaatar, MGL) i najbolju ekipu na svijetu (Novi Sad, SRB).

Karlis Lasmanis i MVP turnira Nauris Miezis zabili su po 28 poena za ekipu Rige.

Prošle sezone Riga je osvojila 3 Challengera ali još čekaju svoju prvu titulu na Mastersu.

Nanjing Challenger je kvalifikacijski turnir za Chengdu Masters za koji Riga već ima osiguran plasman kroz draft, pobjedom u finalu osvojili su i novčanu nagradu u iznosu 10.000 USD.

Budući da Riga već ima osigurano mjesto na Chengdu Mastersu, plasman su osigurali finalist Moscow Inanomo i trećeplasirani Ulaanbaatar.

Obje ekipe su relativna novost u Pro sezoni. Moskva će se prvi puta pojaviti na World Touru, dok Ulaanbaatar ima zabilježen jedan nastup na Utsunomiya Mastersu gdje su igrali polufinale.

Igrači Ulaanbaatara predstavljat će reprezentaciju Mongolije na FIBA 3×3 Azijskom prvenstvu u kineskom Shenzhenu gdje će pokušati obraniti naslov prvaka Azije.

U Nanjingu je nastupilo 16 ekipa iz 9 zemalja, uključujući 6 ekipa iz Top 20 (Novi Sad (SRB, #1), Piran (SLO, #4), Riga (LAT, #6), Ulaanbaatar (MGL, #13), Humpolec Bernard (#CZE, 16) i Split Statist (CRO, #18).

Završni poredak

  1. Riga (LAT)
  2. Moscow Inanomo (RUS)
  3. Ulaanbaatar (MGL)
  4. Split Statist (CRO)
  5. Novi Sad (SRB)

Izvor: www.fiba.basketball
Foto: www.fiba.basketball

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.