post

Nastavak suradnje FIBA 3×3 i Udruge Libox

Udruga Libox, koja već godinama organizira Lipik 3×3 Challenger, i ove godine će biti službeni partner FIBA 3×3 asocijacije, pa će tako članovi ove udruge biti službeni FIBA 3×3 supervizori na raznim svjetskim događanjima.
Potvrđeno je to proteklog vikenda u Barceloni na radnom sastanku na kojem su ispred Udruge Libox sudjelovali Ivan Pušćenik i Darian Husko.
Podsjećamo da je ova suradnja FIBA 3×3 i Udruge Libox uspostavljena lani kada su upravo Ivan i Darian bili prvi FIBA 3×3 supervizori na U18 Euro cup kvalifikacijama koje su održane u Italiji (Bari).

Ove sezone u Kini, Ukrajini, Latviji, Italiji i Mađarskoj

U Barceloni su predstavljene i nominacije za ovu sezonu pa će članovi Udruge Libox biti FIBA supervizori na Azijskom kupu u Kini (ChangShang), na 3×3 Europa Cup kvalifikacijama u Ukrajini i Latviji te na U18 Europa Cup kvalifikacijama u Italiji i Mađarskoj.
“Obzirom na značajan razvoj 3×3 košarke u cijelom svijetu i porast službenih 3×3 natjecanja, FIBA je uvela status 3×3 Supervizora. Radi se o osobi koja na službenim natjecanjima predstavlja i zastupa FIBA-u, koordinira cjelokupnu organizaciju događaja, na nekin način upravlja cjelokupnim natjecanjem i brine da sve prođe u najboljem redu. Ove godine FIBA 3×3 je izabrala kandidate iz Švicarske, Rumunjske, Slovačke, Indije, Francuske, Slovenije, Španjolske i Hrvatske, a uz mene i Dariana, u poslove superviziranja FIBA evenata još će se uključiti najmanje 2-3 člana organizacije lipičkog streetballa. Velika je to stvar za nas i veliko priznanje od strane krovne svjetske 3×3 asocijacije”, rekao je Ivan Pušćenik, predsjednik Udruge Libox.

Lipik 3×3 Challenger 2019. – 14. i 15.6.

Podsjećamo, ovogodišnji Lipik 3×3 Challenger je na rasporedu 14. i 15. lipnja i jedan je od ukupno 27 najavljenih svjetskih 3×3 Challengera.
Tako će i ove godine Lipik biti u društvu velikih svjetskih metropola sa statusom Challenger turnira, kao što su Moskva, Bukurešt, Seul, Penang, Kaunas, Ulaanbaatar, Edmonton, Poitiers…
Lipik je i dalje jedini hrvatski 3×3 Challenger u svijetu, a od susjednih zemalja Slovenija ima Challenger u Ljubljani dok će Srbija po prvi puta imati Challenger u dva grada; u Beogradu i u Novom Sadu.

Lipik vodi u Saskatoon (Kanada)

Već sada možemo reći da će Lipik 3×3 Challenger imati interkontinentalni karakter obzirom da će pobjednik i finalist izborili za nastup na Mastersu u kanadskom Saskatoonu. FIBA je povećala i nagradni fond na Challengerima na 32.000 dolara.
Podsjećamo, lani su Chalenger u Lipiku osvojili najbolji hakleri iz Latvije (Riga), a u finalu su savladali najbolju češku 3×3 četvorku (Humpolec).
U protekle tri godine u Lipiku su igrale ekipe sa čak 4 kontinenta, iz ukupno 18 zemalja i to Japana, Australije, SAD, Rusije, UAE, Latvije, Poljske, Češke, Litve, Francuske, Španjolske, Nizozemske, Italije, Bugarske, Slovenije, Srbije, BiH i Hrvatske.

sezame.pr