post

Nanjing Challenger: povratak Novog Sada

NANJING – Ovosezonska premijera najbolje svjetske ekipe Novi Sad (SRB) na Nanjing Challengeru 21-22. travnja 2018.

Dušan Bulut se vraća u Nanjing, gdje je prošle sezone njegovo brutalno guranje lopte kroz noge protivničkom igraču postalo viralni hit.

Dvostruki osvajači World Toura će u Nanjingu pokušati zaustaviti negativni niz bez titule koji traje od 8. rujna 2017. i osvajanja ING-DiBa 3×3 Berlin Challengera.

Nakon prošlogodišnje borbe s ozljedama, Novi Sad započinje novu sezonu s legendarnom četvorkom koju čine Dušan Bulut, najbolji igrač svijeta Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero.

Također će po prvi puta od završnice World Toura u Tokiju 2014. godine nastupati pod svojim originalnim imenom Novi Sad.

Na putu do titule će im stajati još dvije ekipe iz Top 10 od kojih su poraženi prošle sezone, a radi se o ekipama Piran (SLO, #4) i Riga (LAT, #6)

U Kini će igrati još 3 ekipe iz Top 20: Ulaanbaatar (MGL #13), koja je osvojila treće mjesto u Nanjingu prošle sezone, Humpolec Bernard (CZE, #16) i Split Statist (CRO, #18).

Finalisti Challengera u Nanjingu osiguravaju plasman na Chengdu Masters koji će se održati 29-30. rujna 2018.

Budući da je Riga već osigurala nastup na Chengdu Mastersu kroz draft, u slučaju da Riga izbori finale plasman će osigurati i trećeplasirana ekipa.

Na Chengdu Mastersu će nastupati i ekipa Liman (SRB) kojoj je također dodijeljen plasman kroz draft.

Nagradni fond Nanjing Challengera za koji će se boriti 16 ekipa iz 9 zemalja iznosi 20.000 USD

Izvor: www.fiba.basketball
Foto: www.fiba.basketball

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.