post

Lipik 3×3 Challenger kampanja za donacije

FIBA Lipik 3×3 Challenger koji će u Lipiku biti odigran 21. i 22. svibnja (petak i subota) bit će PRVI svjetski 3×3 Challenger nakon studenog 2019. i suočavanja Svijeta s pandemijom korona virusa. Bit će to i JEDINI 3×3 svjetski Challenger koji će biti odigran prije Olimpijskih igara u Tokyu.

U Lipiku će igrati ukupno 16 ekipa, a ako je suditi po prvim FIBA alokacijama ekipa, možemo očekivati da će Lipik 3×3 Challenger 2021. biti spektakularan. U Lipik dolazi čak 6 ekipa koje su trenutno u TOP 20 najbolje rangiranih 3×3 ekipa na svjetu. To su Liman (Srbija), No2, New York Harlem (USA), No4, Novi Sad (Srbija) No5, Edmonton (Kanada), No10, Ulaanbaatar MMC Energy (Mongolija), No14, i Jelgava (Latvija), No19.
Lipik 3×3 Challenger će zbog epidemioloških mjera biti odigran u sportskoj dvorani u Lipiku, pod Protokolom FIBA-e za svjetska natjecanja, a vezano za COVID pandemiju, koji su posebno razvili u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom za Svjetski tour, Masterse, Challengere i Olimpijske igre. Zbog epidemiološke situacije i mjera predostrožnosti, Challenger će biti odigran bez prisutnosti publike.

Ali, obzirom da Lipik 3×3 Challengerom otpočinje jedna nova era 3×3 košarke u cijelom svijetu, svi ljubitelji 3×3 košarke iz cijelog svijeta imaju priliku sudjelovati i pomoći organizaciji ovog povijesnog spektakla.

Za sam događaj pokrenuta je donatorska kampanja kroz koju je moguće donirati financijska sredstva, a za određene iznose zauzvrat je moguće dobiti neku od vidljivih pozicija i uloga u sklopu ovog eventa. O uvjetima i o samoj kampanji opširnije ovdje:

Powered by GGF

Lipik je sa svojih 2.258 stanovnika u svjetskim razmjerima poznat i kao “najmanja 3×3 metropola na svijetu”. Ilustracije radi, Lipik je kao domaćin 3×3 Challengera proteklih godina u organizacijskom smislu bio uz bok Moskvi, Sydneyu, Bukureštu, Seulu, Berlinu, Sao Paolou, Chengduu, Edmontonu, Manili, Ulaanbaataru, Abu Dhabiu, Dohi, Ekaterinburgu, Nanjingu, Rigi i drugim višemilijunskim gradovima.
U Lipiku su u protekle 4 godine igrale ekipe iz 20 zemalja i to sa čak 4 kontinenta i to iz Japana, Australije, USA, Rusije, Latvije, Poljske, Češke, Litve, Francuske, Španjolske, Nizozemske, Italije, Bugarske, Ukrajine, Švicarske, Begije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Jedina ekipa koja je na Lipik 3×3 Challengeru uspjela slaviti dva puta je Novi Sad (2016. i 17.), do ove godine najbolje rangirana ekipa na svijetu. Godine 2018. u Lipiku je slavila latvijska Riga, trenutno svjetski broj 1, a 2019. pobjedila je ekipa Vrbas iz Srbije. Lipik je do sada bio kvalifikacijski Challenger za 3×3 WT Masterse u Pragu (Češka), Saskatoonu (Kanada) i Lauseanni (Švicarska).

Uz mir i opuštanje koje pruža čista i netaknuta priroda, te razne mogućnosti aktivnog i zdravog odmor i uživanje u bogatoj gastro ponudu ili brojnim manifestacijama, ono što je Lipik uvijek činilo posebnijim od ostalih je njegova gostoljubivost. U nju su se posljednjih godina uvjerili brojni 3×3 košarkaši iz cijeloga svijeta koji se, upravo zbog gostoljubivosti i domaćinske, kućne atmofere rado vraćaju na Lipik 3×3 Challenger, u grad u kojem će 21. i 22. svibnja 3×3 košarka ponovno zasjati u punom sjaju. U čemu ovaj put možete sudjelovati i vi!