post

Lipičani FIBA supervizori u Bariju

Proteklog vikenda u Italiji, Francuskoj i Mađarskoj održane su kvalifikacije za 3×3 Europsko prvenstvo u kategoriji U18 koje će ovog ljeta biti održano u mađarskom Debrecenu.
Ova je informacija važna za Lipičane jer su njihovi sugrađani Ivan Pušćenik i Darian Husko bili FIBA supervizori na trodnevnim kvalifikacijama koje su održane u talijanskom Bariju. Prvi je ovo konkretan “radni zadatak” za lipičku LIBOX ekipu koja godinama organizira 3×3 turnire i Challenger u Lipiku, a čiji je rad FIBA ove godine prepoznala i nagradila u travnju mjesecu kada je u Barceloni Lipičane promovirala u svoje supervizore.

Na kvalifikacijama u Bariju koje su organizirali FIBA, talijanska košarkaška federacija i Grad Bari, nastupilo je ukupno 18 reprezentacija, 10 u muškoj i 8 u ženskoj kategoriji, a Europsko prvenstvo u Mađarskoj izborili su kod muških Italija, Njemačka, Irska i Ukrajina, a kod žena Italija, Španjolska, Češka i Litva.
Ivan i Darian su angažirani i delegirani direktno od strane FIBA-e da kao njihovi supervizori nadgledaju i pomognu u svim vidovima organizaciji ovog velikog događaja europskih razmjera.

“FIBA nas je angažirala da kao FIBA 3×3 supervizori nadgledamo i na neki način upravljamo ovim europskim događajem, odnosno da radimo posao FIBA-e. Bili smo zaduženi smo za sustav natjecanja, satnicu i raspored igranja, zatim za održavanje tehničkog sastanaka sa svim reprezentacijama i vođenje brige o pravilima igre i ponašanju igrača te o posebnim situacijama. Sva komunikacija s FIBA-om je išla preko nas, pazili smo da sve funkcionira i da sve bude uredno. Organizacija samog eventa je na visokoj razini, Bari je prekrasan grad, a svi su ljubazni i pozitivni. Bilo je izrazito vruće i sparno pa je igračicama i igračima bio pravi izazov igrati košarku na +30 °. Sve u svemu jako smo zadovoljni odrađenim poslom i ovo je još jedno veliko iskustvo za nas, ali i ogromna čast da smo prepoznati od FIBA-e da radimo za njih po svijetu. Prve reakcije i s njihove strane su pozitivne i nadam se da je Bari prvi u nizu 3×3 događanja koja ćemo za krovnu svjetsku košarkašku organizaciju raditi po Europi i svijetu”, poručio je iz Italije Ivan Pušćenik, predsjednik LIBOX-a.

sezame.pr