post

Huaian 3×3 Challenger: Treća sreća za Novi Sad?

HUAIAN (3×3 Challenger) – Nakon propuštenih prilika na Nanjing i Wuxi Challengerima, prva ekipa sa FIBA 3×3 ljestvice Novi Sad (SRB) pokušat će izboriti World Tour protiv nekih od najvećih rivala na Huaian Challengeru 12-13. svibnja 2018.

Otvaranje sezone za Novi Sad nije prošlo prema očekivanjima. Dejan Majstorović objašnjava za Bulutovu službenu web stranicu:

“Sezonu nismo započeli kako smo željeli, još uvijek tražimo svoju igru. Moram priznati da nas je i sreća izdala. U Nanjingu, Moskva je zabila 8 šuteva za 2 poena, od čega tri od table. Isto se dogodilo na Wuxi Challengeru protiv ekipe Humpolec u polufinalu gdje su oni zabili šut za 2 poena od table pri našem vodestvu 20:19.”

Njegovom suigraču Bulutu, stvari su jasne: “Samo pobjeda. U Huaianu nas neće zadovoljiti ništa manje od pobjede.”

Prošle godine, na prvom Challengeru održanom u Huaianu, Novi Sad je bio blizu naslova ali su poraženi u finalu od ekipe Zemuna (SRB). Ove sezone Zemun neće nastupiti u Huaianu ali će nastupiti 3 druge ekipe iz Top 8.

Prva ekipa je Liman (SRB) koji je prestigao Zemun na FIBA 3×3 ljestvici nakon pobjede na Wuxi Challengeru i sad zauzima drugo mjesto.

Dvostruki osvajači World Toura Ljubljana (SLO) skliznuli su na 6. mjesto ali su pokazali dobru igru na Penang Challengeru gdje su bili četvrti.

Treća ekipa je Beograd, osmi na FIBA 3×3 ljestvici. Na GoYang Challengeru su pokazali da mogu pobjediti svakoga pa su tako porazili i kasnije osvajače GoYanga, ekipu Saskatoon.

Iz Top 20 u Huaianu će igrati još i Ulaanbaatar (MGL) i Ljubljana East (SLO), a iz Top 30 još i Moscow Inanomo (RUS) i Princeton (USA) sa bivšim NBA igračem Robbie Hummelom.

Finalisti Huaiana osiguravaju plasman na Kuala Lumpur Masters 13-14. listopada gdje će ih čekati Zemun (SRB) i Kranj (SLO) koji su se već ranije plasirali temeljem rankinga.

Šesnaest ekipa iz 6 zemalja natjecat će se u Huaianu za nagradni fond u iznosu 20.000 USD.

Izvor: www.fiba.basketball
Foto: www.fiba.basketball

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.