post

Hrvatska na 3×3 Svjetskom prvenstvu na Filipinima

U petak 8. lipnja na Filipinima započinje 3×3 Svjetsko prvenstvo na kojem će ove godine svog predstavnika imati i Hrvatska za koju igraju igrači ekipe Split Statist.

U muškom dijelu turnira nastupiti će 20 reprezentacija raspoređenih u 4 skupine. Hrvatska je postavljena kao 12. nositelj i igrati će u skupini D u kojoj su još aktualni europski 3×3 prvak Latvija (4. nositelj), zatim brončani sa zadnjeg 3×3 Europskog prvenstva Ukrajina (5. nositelj), a u skupini su još i Jordan (13. nositelj) i Nigerija (20. nositelj).

U petak protiv Jordana i Nigerije

Za Hrvatsku će igrati Duje Kaliterna, Toni Mindoljević, Ivan Rašetina i Hrvoje Marin koji vjeruje da Hrvatska na ovom prvenstvu može daleko.

“Odlično smo trenirali i pripremali se za ovo prvenstvo, preskočili smo neke turnire upravo uz razloga da se što bolje spremimo i odmorimo za Filipine. Put je prošao dobro, privikavamo se na vremensku razliku i odradili smo ovdje i prve treninge. Ono u što smo sigurni je da nas bez sumnje čeka težak basket, ali raspoloženje u ekipi je odlično.
Što se tiče protivnika, prvi hakl je u petak protiv Jordana i prve utakmice na turniru uvijek su teške, a istog dana igramo i protiv Nigerije od koje ne znamo što očekivati jer o njima nemamo baš nikakvih saznanja.”

U nedjelju protiv Latvije i Ukrajine

Potom slijedi dan odmora, a onda u nedjelju najprije Latvija, europski prvak i Ukrajina, brončani sa zadnjeg EP.

“Vjerujem da smo spremni ostvariti osnovni cilj, a to je proći skupinu odnosno osvojiti neko od prva dva mjesta i plasirati se dalje, a u knockout fazi je sve moguće”, kaže Marin.

Hrvatska prvenstvo otvara u petak 8. lipnja u 10:40 po hrvatskom vremenu, kada igra protiv Jordana, a potom u 12:20 igraju protiv Nigerije. Slijede nedjeljni dvoboji protiv reprezentacije Latvije (9:30) za koju igraju igrači Rige koju ćemo ovo ljeto gledati na Cedevita Lipik 3×3 Challengeru, te protiv Ukrajine (11:20).

Sve utakmice će prenositi Sportklub TV, a prvenstvo možete pratiti i na FIBA 3×3 YouTube kanalu.
Završnica je predviđena za utorak 12. lipnja.

Srbija brani naslov

Prvi favorit prvenstva je reprezentacija Srbije koja u Manili brani lani osvojen naslov iz Francuske. Novost u ovoj reprezentaciji je da je trojcu Novog Sada Dušan Bulut, Dejan Majstorović i Marko Savić, priključen i najbolji igrač Limana Stefan Stojačić.

Od ostalih reprezentacija i igrača koje ćemo 22. i 23. lipnja gledati u Lipiku na Cedevita Lipik 3×3 Challengeru, u Manili će igrati i reprezentacija Japana (15. nositelj) koji čine igrači iz ekipe Tokyo, dok će dvojac Michael Hicks i Pawel Pawlowski činiti polovinu reprezentacije Poljske (7. nositelj).

sezame.pr