post

Goyang 3×3 Challenger: Pro sezona započinje praskom

GOYANG – Aktualni osvajači FIBA 3×3 World Toura, ekipa Zemuna, započinje svoju obranu naslova na prvom Challengeru sezone u Goyangu, u Južnoj Koreji 14-15. travnja 2018.

Gotovo 6 mjeseci nakon što je Bogdan Dragović pogodio najluđi šut za titulu u povijesti 3×3 košarke, Zemun se vraća na put prema World Touru. Srpska ekipa će pokušati osigurati svoj četvrti World Tour Masters nakon što su im na draftu dodijeljeni Utsunomiya, Lausanne i Kuala Lumpur.

Na žalost Zemun će nastupiti bez Dragovića koji je na treningu doživio ozljedu ligamenta koja ne zahtjeva operaciju ali neće moći nastupati 3 mjeseca.

Izostanak prošlogodišnjeg MVP-a finalnog Mastersa predstavlja očiti hendikep za ekipu Zemuna, ali je stiglo i pojačanje dolaskom Dejana Pejića koji je odlično zamijenio Dragovića i na prošlogodišnjem Challengeru u Huai Anu te zavrijedio titulu najkorisnijeg igrača.

Uz spomenuti Zemun, u Goyangu će nastupiti još 3 ekipe iz Top 10, uključujući ekipu Riga (LAT, #6) koja je prošle sezone osvojila 3 Challengera.

Preostale dvije ekipe su Beograd (SRB, #8), aktualni osvajači Sibiu Challengera i Amsterdam (NED, #10), čiji su igrači osvojili srebrnu medalju kao predstavnici Nizozemske na FIBA 3×3 Svjetskom prvenstvu 2017.

Dodatne dvije ekipe iz Top 20 će se natjecati u Južnoj Koreji, a radi se o ekipi Ulaanbaatar (MGL, #12), te ekipi Saskatoon (CAN, #16).

Finalisti turnira u Goyangu izborit će nastup na Saskatoon Mastersu koji će biti održan 21-22. srpnja 2018.

Budući da je Riga već osigurala nastup u Saskatoonu kroz draft, plasman će osigurati trećerangirana ekipa u slučaju da Latvijci izbore finale.

16 ekipa iz 9 zemalja natjecat će se za nagradni fond u iznosu 20.000 USD.

Cijeli događaj će se prenositi uživo na youtube.com/FIBA3x3 u subotu 14.4. (06:00-13:00 CET) i nedjelju 15.4. (07:00-11:00 CET).

Izvor: www.fiba.basketball
Foto: www.fiba.basketball

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.