post

Favoriti uspješno odradili prvi dan

Svi favoriti su uspješno odradili posao prvog dana Lipik FIBA 3×3 Challengera koji je odigran u Školskoj sportskoj dvorani u Lipiku. U današnjim četvrtfinalnim utakmicama sastaju se Liman (Srbija) vs Aomi (Japan) u 15:25 sati, Edmonton (Kanada) vs Antwerp (Belgija) u 15:50, New York Harlem (SAD) vs Bielefield (Njemačka) u 16:25 te Novi Sad (Srbija) vs San Juan (Portoriko) u 16:50 sati.

Prava je šteta što zbog COVID protokola pod kojim se odigrava ovaj Challenger jučer nije bilo publike na tribinama lipičke dvorane koja bi sigurno uživala u 16 atraktivnih i neizvjesnih utakmica. Igrači su također iskazali zadovoljstvo i zahvalnost što prvi puta nakon studenog 2009. mogu igrati 3×3 košarku na Challengeru koji je u Lipiku organiziran pod pokroviteljstvom i uz potporu HEP Hrvatske elektroprivrede, nove energije u novom vremenu u kojem živimo.

Liman je ostvario dvije pobjede identičnim rezultatom 21:17 protiv mongolske ekipe Sansar i protiv San Juana. Portorikanci su glavni turnir izborili kroz kvalifikacije u kojima su slavili protiv češkog Humpoleca 21:20 i njemačke ekipe Dusseldorf 21:16.
Obje pobjede jučer je upisala i druga srpska ekipa Novi Sad i to 22:16 protiv japanske ekipe Aomi i 21:19 protiv Splita, jedinog hrvatskog predstavnika na Challengeru koji je glavni turnir također izborio kroz kvalifikacije pobjedom protiv ruske ekipe Korolev 19:15. Splićani ipak neće vidjeti četvrtfinale jer su tijesno poraženi od Novo Sada iako su imali šut za pobjedu, a još neizvjesnije je bilo protiv japanskog Aomia. Ovo je jedina utakmica prvog dana koja je otišla u produžetke u kojima su Japanci bili za nijansu spretniji i sretniji i slavili 18:16.
Maksimalan učinak prvog dana imala je i kanadska ekipa Edmonton koja je savladala njemački Bielefeld 21:18 i mongolski Ulaanbaatar 21:14. Mongoli i Njemci su pitanje četvrtfinala riješili u međusobnom dvoboji koji su dobili igrači Bielefelda rezultatom 21:17.
Najneizvjesnije je bilo u skupini B u kojoj je New York Harlem savladao belgijski Antwerp 21:18, potom su Belgijanci deklasirali latvijsku ekipu Jelgava 21:9, a onda su Latvijci iznenadili Amerikance savladavši ih rezultatom 21:20. Ipak, to ime nije bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale.

Današnji program počinje u 15:25 prvom četvrtfinalnom utakmicom. Pobjednici četvrtfinala igrati će polufinalne utakmice koje su na rasporedu u 17:25 i 17:50, a veliko finale planirano je danas u 18:35.
Live prijenos svih današnjih utakmica možete pratiti putem live streaminga na YouTube kanalu FIBA 3×3 a podsjećamo da će današnja oba polufinala te finale uživo u televizijskom prijenosu emitirati Arena Sport TV na svom 2. programu.