post

Dolaze ekipe iz 12 zemalja i sa 3 kontinenta

Poznati su svi sudionici Lipik 3×3 Challengera 2022. koji će, u partnerstvu i uz potporu Hrvatske turističke zajednice “Croatia full of life” i HEP Hrvatske elektroprivrede biti odigran 22. i 23.

Prema 3×3 svjetskom rankingu u Lipiku će igrati trenutno 2. Liman (Srbija), 5. Riga (Latvija), 6. Šakiai (Litva), 13. Ulaanbaatar (Mongolija), 15. Marijampole (Litva), 21. Dusseldorf (Njemačka), 22. Marksem (Belgija) i 26. Chebu (Filipini).

U Lipiku će igrati i američki predstavnik, ekipa Washington DC koja se tek pojavila u svijetu 3×3 košarke, ali je odmah pokazala kvalitetu u potencijal osvojivši jaki Challenger u francuskom Poitiersu.
Uz njih u Lipik stižu još i Saitama (Japan), Paris (Francuska), Manila (Filipini), Fribourg (Švicarska) te još dvije iz Srbije, beogradski Partizan i Krupanj.

Hrvatski predstavnik u Lipiku će biti ekipa Zagreba koja je osvojila Satelit turnir u Bjelovaru 10. srpnja, a u Lipiku će igrati u sastavu Veljko Budimir, Jure Gunjiina, Fran Jacović i Stipe Krstanović.

Sustav natjecanja na Lipik 3×3 Challengeru je isti kao i ranijih godina. Prvog dana u petak 22.7. su na rasporedu utakmice u dvije kvalifikacijske skupine, potom razigravanje u 4 skupine glavnog turnira, a dan kasnije u subotu 23.7. su na rasporedu utakmice knock out faze, počevši od četvrtfinala.

Uz bogate i vrijedne novčane nagrade, pobjednik i finalist Lipika plasirati će se na jedan od najatraktivnijih 3×3 WT Mastersa u švicarskoj Lauseanni.

Polufinalne utakmice te veliko finale će biti moguće pratiti uživo u televizijskom prijenosu na Arena Sport televiziji, a sve utakmice iz Lipika će biti emitirane putem live streaminga na FIBA 3×3 YouTube kanalu.

Veliki sportski, ali i turistički potencijal te pozitivan publicitet koji nosi Lipik 3×3 Challenger prepoznala je Hrvatska turistička zajednica – “Croatia full od life”, a sponzorski su je podržali i HEP, Janaf, Grad Lipik, Požeško-slavonska županija, Toplice Lipik, Isoclima Lipik Glas, Studena, Presoflex, Arena Sport televizija, Total sport, Grad Pakrac, Erste banka i Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik.